Bruk av astmamedisin har vært en heftig og pågående debatt helt siden det ble kjent at Martin Johnsrud Sundby ble dømt for brudd på dopingreglene.

Nå forteller WADA-styremedlem Thorild Widvey at verdens antidopingorganisasjon i dag vedtok å endre regelementet.

— Doseringsangivelsen for salbutamol blir fra 1. januar 2017 endret og strammet inn, sier Widvey til NRK.

Ifølge statskanalen vil maksdosen per døgn bli den samme, men endringen er at det ikke er tillatt å ta hele døgndosen på kort tid.

— Døgndoseringen er den samme som tidligere, men angitt dose per tidsintervall er endret, slik at det nå tydelig angis en maksdose på 800 mg hver tolvte time, sier Widvey.

Sundby ble i sommer dømt for brudd på dopingreglene ettersom han ikke hadde søkt om medisinsk fritak for bruk av astmamedisin. Dopingpanelet i FIS frikjente nordmannen, men WADA anket avgjørelsen inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS), der han ble felt.

Det er tillatt å ta 1600 mg salbutamol i døgnet uten å be om medisinsk fritak. I dommen kom det fram at Sundby tok hele den tillatte døgndosen i løpet av fem timer før konkurranse. Fra og med 1. januar er det forbudt. Da er maksdosen 800 mg hver tolvte time.

Widvey avviser at endringen gjøres på grunn av Sundby-saken.

– Prosessen er lang og grundig om hva som skal være på dopinglisten, basert på innspill fra mange ulike instanser, sier hun til NRK.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport her nå: