Sveits bekreftet lille julaften at Lazio-trener Vladimir Petkovic blir Ottmar Hitzfelds erstatter etter fotball-VM neste år.

50-åringen har fått en kontrakt på 1,5 år og tiltrer landslagsjobben 1. juli. Avtalen blir forlenget med ytterligere ett år om sveitserne kvalifiserer seg til 2016-EM.

Hitzfeld har vært landslagstrener for Sveits siden 2008, men 65-åringen pensjonerer seg etter VM i Brasil om et halvt år.

— Jeg har nøye studert Sveits og lagets utvikling under Ottmar Hitzfeld, og jeg er klar over hvilken stor utfordring det er å ta over etter ham. Samtidig tar jeg over et godt etablert lag med en lys framtid, sier Petkovic.

Han har vært hovedtrener for Lazio i italiensk serie A siden 2012. Før det har han trent klubber som Young Boys og Sion i sveitsisk fotball.

Petkovic er født i den bosniske hovedstaden Sarajevo. Han ser på seg selv som både sveitser og bosniakroat.

Sveits gikk ubeseiret gjennom VM-kvalifiseringsgruppen til Norge. Laget var toppseedet da trekningen til gruppespillet i Brasil ble gjort tidligere i måneden. Sveits havnet i gruppe E sammen med Ecuador, Frankrike og Honduras. (©NTB)