Marek Sapara dro fra Rosenborg til Ankaragücü. Laget er nummer 12 i tyrkisk liga. Foto: Ole K. Sagbakken
FORNEBU 20090913.RBKs Marek Sapara (f.v.) jubler med Mikael Lustig og Anthony Annan etter å ha sendt Rosenborg i ledelsen 0-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Rosenborg på Telenor arena, Fornebu søndag kveld.Foto: Kyrre Lien / Scanpix Foto: Lien, Kyrre

En hoven leppe etter gårdagens bortekamp er beviset på at Marek Sapara og Ankaragücü måtte slåss for 1-0-seieren mot bedre plasserte Gençlerbirligi.

Statistikksenter Tyrkia:

Slovaken forlot Rosenborg etter sesongslutt, en overgang han ikke angrer på.

— Jeg har spilt alle kamper siden overgangen og stortrives , sier Sapara til Adressa.no og rekker opp tre fingre når vi spør hvor mange målgivende han har bidratt med på sine fire første kamper.

— Alt går litt fortere enn i Eliteserien. Særlig teknikk og spillernes valg med ballen. Jeg føler allerede at jeg er blitt litt bedre. Karrieren min har fått et løft.

Norge møter Slovakia onsdag, en kamp Sapara har store forventninger til. For hjemmelagets spillere gjelder det å vise seg frem. Laget er kvalifisert til sommerens VM-sluttspill i motsetning til Drillos.

— Selvfølgelig blir det spesielt for meg å møte Norge. Jeg var tre og et halvt år i Rosenborg og har mange gode kompiser på motstanderlaget, forteller slovaken.