KRAKOW: De tyske håndballdamene var ikke kvalifisert til VM i Danmark i desember, men kom likevel med. Det sørget den enerådende IHF-presidenten Hassan Moustafa for. Han har nemlig innført wild card i håndballens VM-kvalifiseringer – et frikort.

Hvis noen av lagene Moustafa gjerne vil ha med i VM ikke greier å kvalifisere seg, er han der med et wild card. Det samme skjedde også før herre-VM i Qatar i fjor. Tyskland var ikke kvalifisert, men Moustafa søget for deltagelse. Fordi Tyskland er en stormakt og viktig for håndballen, er det viktig for IHF å ha dem med.

Med tap mot Slovenia i VM-kvalifiseringen, vil Norge være det høyest rankede laget i Europa som ikke er med i VM.

Best å slå Slovenia

— Du vet aldri hva IHF gjør, men hvis de bruker logikk – det har vi ingen garanti for – så tilsier det at Norge får wild card, sier TV 2-ekspert Bent Svele, som tørt legger til: - Det er best om vi løser det selv.

Norge møter Slovenia borte først og hjemme til slutt i to kvalifiseringskamper mellom 10. og 16. juni. Vinneren går til VM. Den kvalifiseringen havnet Norge i etter tapet mot Kroatia i bronsekampen. Kroatia gikk rett til VM.

Med Tysklands 24-17 over Spania i finalen, ble det også klart at Norge skal spille OL-kvalifisering mot Danmark, Kroatia og Bahrain. Men hvor? Hvem skal få fordel av hjemmebane? Norge har ikke søkt om arrangementet. Blir det mest rettferdig å legge det til Bahrain?

OL-kvalifiseringen spilles 7.-10. april, og de to beste lagene i gruppen får tur til Rio.

Hør Aftenpodden Sport: — Det er nær døden-opplevelse hver gang håndballgutta spiller: