ROSENBORG — DNIPRO 0-1

LERKENDAL (adressa.no): Det sto 0-0 da Rosenborg og Dnipro gikk til pause på Lerkendal, men da RBK-spillerne kom tilbake på banen for å jakte et ledermål var det uten Pål André Helland på banen.

Årsak:

— Det murret litt i låret mitt, og da fikk jeg ikke spille mer. Jeg ville heller ikke, for da kunne det gått galt. Det er det det har gjort før i år, sier Helland.

Høyrevingen har mistet langt flere kamper enn han er komfortabel med denne sesongen på grunn av den trøblete lårmuskulaturen.

Nå skal det ikke være fare på ferde for søndagens seriekamp borte mot Start.

foto
FIKK EKKEL FØLELSE I LÅRET: Pål André Helland måtte av til pause mot Dnipro. Foto: Richard Sagen

— Nei, men det var noe som var skummelt. Jeg hadde den samme følelsen som før jeg har fått strekk de foregående gangene, og da gikk jeg av for å ikke ødelegge høsten. Jeg tror jeg berget, sier Helland.

Skapte lite

Fra sidelinjen fikk han se erstatter Yann-Erik de Lanlay og resten av Rosenborg-laget slite med å skape de klare sjansene. Etter pause var det Dnipro som hadde det lille som var av tilløp, helt til Holmar Eyjolfsson headet i tverrliggeren fra knappe fem meter etter 77 minutter. I det påfølgende angrepet scoret det ukrainske laget seiersmålet.

— Vi hadde egentlig ganske god kontroll. Vi lå kompakt og hadde kampen der vi ville ha den. Vi skulle kanskje vært enda tøffere i trynet etter hvert, og gått enda mer for det. Vi ble litt baktunge, og kom med for lite folk da vi angrep. Samtidig merker vi den store forskjellen i Europa. Vi satte ballen på undersiden av tverrliggeren, og så gikk det ti sekunder før de scoret, oppsummerer landslagsvingen.

Lazio neste

Helland mener det i det hele tatt var en «ferdighetsmessig bra kamp» på Lerkendal torsdag kveld.

foto
TUNGE FORHOLD: Pål André Helland i kamp mot Dnipros Valerij Fedortsjuk. Foto: Richard Sagen

— Det smeller, er tett og man har dårlig tid, og alt det der. Det må vi bare lære av. Men vi merker at de ikke er et hav bedre enn oss, og når vi får bekreftet at vi er på høyde med dem burde vi kanskje sendt enda flere i angrep og virkelig gått for seieren, sier han.I stedet ble det 0-1 og null poeng.

— Det er bittert, veldig bittert. Vi må lære av det, og slå Lazio i neste kamp, sier Helland.