STABÆK — MOLDE 1-0

Stabæk trygget seriesølvet med 1-0-seieren over Molde på hjemmebane søndag. Muhamed Keita ble matchvinner.

Nå har Stabæk grepet om sølvet. Det er den ene av to viktige ting klubben skal få fatt i denne høsten.

Den andre er underskriften til trener Bob Bradley. Det prosjektet intensiverte sportslig leder Inge André Olsen denne uken.

foto
Stabæks Muhamed Keita (t.v) og Moldes Harmeet Singh i duell på Nadderud. Foto: NTB Scanpix

Med nok et drømmetreff sørget Muhamed Keita for Stabæk-ledelse etter 14 minutter.Det resultatet holdt seg kampen ut, på tross av haugevis med store sjanser til begge lagene – særlig etter hvilen.

Stabæk slet etter salget av storscoreren Adama Diomande. Tomrommet på topp er det ingen som riktig har klart å fylle. Nå er Muhamed Keita i ferd med å gjøre det.

Han scoret i to kamper på rad – riktig nok scoringer som har kommet litt ut av ingenting, med en liten posisjon flaks. Derimot fungerer han bedre og bedre i oppspillsfasen.

Derfor var det nok et slag i trynet for Stabæk at nummer 77 måtte gå ut med skade ett minutt før pause.

Etter det mistet Stabæk noe av trykket på topp. Både Ernest Asante og Birger Meling ble forsøkt som midtspiss, uten at det fungerte nevneverdig for noen av dem. Mens Keita klarte å kombinere mellom å være møtende og stikke i bakrommet, slet Asante og Meling med å finne posisjonen sin på topp.

Stabæk best i gang

Hjemme på Nadderud var det Stabæk som åpnet best. Både Birger Meling og Anthony Annan kom til skudd i åpningsminuttene. Begge ble blokkert ut til corner.

Så var det Molde som kom på en kontring. Mohamed Elyounoussi ble spilt igjennom på venstrekanten, og løp fra Stabæks høyreback Ville Jalasto. Han forsøkte å finne Tommy Høiland, som kom på løp, foran mål. Men pasningen var noe svak. Høiland rakk ballen før Stabæks målvakt Sayouba, men sisteskansen kom ut og gjøre seg stor nok til å avverge avslutningen.

Så dukket Muhamed Keita opp – ut av ingenting.

Først skjøt Ernest Asante fra 30-meter. Skuddet gikk rett i Moldes stopper Joona Toivio, og fikk en høy bue. Keita klinet til på direkten og fikk et skikkelig drømmetreff fra om lag 20 meter. Ballen gikk i en bananbue over hodet på Ethan Horvath mellom Molde-stengene.

Keita ut — Ghanassy godt i gang

Etter 44 minutter måtte Keita ut med skade. Inn kom Yassine El-Ghanassy. På overtid i første omgang hamret nesten også han ballen i bananbue over Horvath etter klikk-klakk-spill på 20 meter. Men denne prosjektilen gikk imidlertid over og utenfor målet.

Etter pause var Ghanassy på farten på venstrekanten. Han ble spilt gjennom av Grossman. Innlegget mot Asante var godt, men ghaneseren ble hardt presset av Moldes midtstopperpar og headingen gikk utenfor.

Minutter senere var belgieren på farten igjen. Han fintet vekk hele Molde-forsvaret inne i 16-meteren. Alene med Horvath forsøkte han å chippe ballen over målvakten, men avslutningen gikk utenfor.

Sjansebonanza

Så meldte Molde seg på leken. Hittil helt anonyme Agnaldo skjøt plutselig fra i overkant av 20 meter. Ballen dalte ned og strøk tverrliggeren.

Nå svinget det skikkelig på Nadderud. Luc Kassi ble spilt gjennom og fra skrått hold satte han ballen i stolpen.

Sjansene kom på løpende bånd. Etter 60 minutter fikk Ola Kamara ballen på hjørnet av 16-meteren, rett foran nesen på en utrustende Mande Sayouba. Kamara prøvde å skru ballen rundt keeperen, men Sayouba fikk kastet seg og reddet.

Like etter ble Tommy Høiland spilt gjennom. Han klarte å frigjøre seg helt fra stopperparet til Stabæk, og kom langt ut på siden. Han valgte å vende opp, og fant innbytter Sander Svendsen inne i boksen. Med en nydelig vending frigjorde han plass til å skyte. Skuddet ble imidlertid for svakt.

Etter 70 minutter var Ola Kamara nære på. Elyounoussi kom rundt på kanten og slo et innlegg over hele forsvaret, som tatt ned på hodet til den tidligere Stabæk-spissen. Headet gikk i nettveggen.

Stabæk mistet noe av trykket fremover på banen da Keita gikk ut. De fleste sjansene ble skapt etter ubalanse i Molde-laget, som totalt sett var beste de første 30 minuttene av andre omgang.

Etter 80 minutter fikk Luc Kassi en stor mulighet etter corner. Headingen gikk imidlertid rett på Horvath.

Molde flyttet opp mot slutten i et forsøk på å få med seg poeng. Men Stabæk red unna stormen, og sikret seieren.

«Sølvet skal hjem til Nadderud», sang Stabæk-fansen da dommeren blåste av.