I dag ble Team Joker Merida-syklisten Reidar Borgersen tatt ut til å representere Norge på tempo. Selv var han litt usikker på om han skulle få fornyet tillit etter at han havnet på en 43. plass i fjor.

— Jeg er veldig fornøyd med å bli tatt ut. I fjor gjorde jeg en dårlig konkurranse, og jeg føler at jeg har hevet meg siden den gang, sier Borgersen.

Det er bare litt over to år siden den tidligere skøyteløperen satte seg på temposykkelen. Det resulterte i sølvmedalje i hans første NM, og VM-start i året etter. Denne sesongen har syklisten prøvd å fokusere mer på fellesstart.

- Det har blitt lengre treninger og flere ritt. I begynnelsen var jeg usikker på om den økte satsingen på fellesstart skulle gå utover tempoegenskapene, men det ser ut som om det motsatte har skjedd, sier han.

Borgersen mener også at han har blitt bedre av å få en effektiv sittestilling på sykkelen. Nå håper han på å en plass blant de 20 beste i VM. Landslagssjefen er enda mer optimistisk.

- Reidar Borgersen vant NM-tempo. Det var imponerende med tanke på at Edvald presterte normalt godt. Reidar har løftet seg betraktelig fra i fjor. Dersom han kjører en like god tempo i VM som han gjorde i NM burde det holde til en topp 15, kanskje enda bedre, sier landslagssjef Steffen Kjærgaard om Borgersen.

Cecilie Gotaas Johnsen, CK Victoria/Team Hitec Products, Lise Hafsø Nøstvold, Sandnes SK/Team Hitec Products og Miriam Bjørnsrud, Raumerrytter SK er tatt ut til å sykle fellesstarten for kvinner.

Årets VM blir arrangert i den nederlandske byen Limburg fra 15-23 september.