Starten på dagens lagtempoetappe går klokken 14.15 og allerede 14.20 er Thor Hushovd og Credit Agricole på vei fra Cambrai til Arras — en etappe på drøye 64 kilometer. I løpet av de nærmeste timene er det meldt et voldsomt uvær, noe som kan by på store overraskelser. Det er ventet at lagene bruker om lag én time og ett kvarter på etappen.

Stiv kuling

Ifølge de siste værmeldingene skal det innen et par timer regne i bøtter og spann, og vinden som allerede er sterk skal øke til opp mot 50-60 km/t i perioder. Det er stiv kuling, og vil udiskutabelt påvirke rytterne i det åpne landskapet.

Mot naturkreftene

Kurt Asle Arvesen sa etter gårsdagens etappe at han håpet på sol og fint vær fordi han fortsatt har store sår etter mandagens møte med asfalten. Han vil holde disse tørre og rene så lange det lar seg gjøre. Nå tyder det meste på at han og resten av CSC-laget må kjempe seg gjennom regn, søle og sterk vind. CSC og US Postal er sammen med T-Mobile de tre største favorittene til å vinne dagens lagtempo, men de som starter sent (klokken 15.30, 15.45 og 15.55) kan bli offer for vind og faren for å velte øker drastisk på våt asfalt. Dermed kan alt skje i løpet av dagens etappe. Lagene starter med fem minutters mellomrom, og det er tiden til lagets femtemann over målstreken som teller. Dem som kommer etter det får sin tid registrert uavhengig av lagets innsats. Laget som kommer på andreplass kan uansett ikke tape med mer enn 20 sekunder til vinnerlaget. Kommer det nest raskeste laget inn i mål under 20 sekunder etter vinnerlaget får de sin opprinnelige tid registrert. Er avstanden mer enn 20 sekunder mellom de to raskeste lagene, blir tidsdifferansen satt til 20 sekunder.

<b>Kurt-Asle Arvesen</b> og CSC må trolig kjempe mot naturkreftene på dagens lagtempoetappe.