Ingen lag har nemlig scoret flere mål enn Chelsea etter hjørnespark denne Premier League-sesongen ifølge Opta. Hele åtte ganger har den gamle frasen «corner er mål» faktisk vært sann for Frank Lampards menn i løpet av sesongens første 14 kamper.

Til sammenligning har de to lagene med færrest scorede mål i Premier League - Sheffield United og Burnley - begge scoret åtte mål totalt i alle spillets faser denne sesongen.

I mandagens tettspilte kamp mot West Ham var det midtstopper Thiago Silva som kontant headet inn kampens første mål allerede etter ti minutter.

CORNER-MÅL: Thiago Silva stanget Chelsea i ledelsen i første omgang. Foto: CLIVE ROSE / X01348

Det så lenge også ut til å bli kampens eneste mål, før Tammy Abraham fikk full uttelling med to mål i løpet av to minutter drøyt ti minutter før slutt.

Dermed ble det en etterlengtet seier for Chelsea, som nå er oppe på femteplass på tabellen, seks poeng bak ligaleder Liverpool.

– Jeg tror ikke tapene gjorde så mye med selvtilliten vår. Vi vet vi er et godt lag, men vi mistet konsentrasjonen i to kamper. Vi var tilbake i dag og forhåpentligvis kan vi holde det gående, sier Abraham i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

AVGJORDE KAMPEN: Med to mål det siste kvarteret sørget Tammy Abraham for at det ble Chelsea-seier. Foto: Clive Rose / PA Wire

Etter tap i de to siste kampene trengte Chelsea en seier for å holde seg oppe i tetkampen i Premier League. Chelsea har heller ikke for vane å tape tre på rad i Premier League, noe som kun har skjedd én gang siden tusenårsskiftet - tilbake i 2015/2016-sesongen. Den gang tapte London-laget 9 av de 16 første kampene i Premier League, inkludert en rekke på tre strake tap, som endte med at José Mourinho måtte gå av som Chelsea-manager.

Nåværende Chelsea-manager, Frank Lampard, var tydelig misfornøyd med egne spillere etter tapet mot Wolverhampton i forrige uke, og fikk se spillerne langt mer på hugget i starten på mandagens kamp. Det var riktignok et skår i gleden da bursdagsbarnet Ben Chilwell (24) måtte ut med skade allerede etter ni minutter, men det var langt på vei glemt etter det påfølgende hjørnesparket. Thiago Silva raget høyest inne i feltet og headet kontant inn 1–0 fra seks meter.

NYTT TAP: David Moyes har gjestet Stamford Bridge 16 ganger som Premier League-manager, men har enda ikke vunnet borte mot Chelsea. Foto: JOHN WALTON / X01348

Chelsea presset videre på, men utover i omgangen var det bortelaget som tok over og de siste 20 minuttene skapte West Ham flere gode sjanser. Chelsea fikk riktignok den aller største muligheten, men en veik avslutning fra Timo Werner og tre korrekt annullerte mål sørget for at det stod 1–0 til pause.

Det ble lengre mellom sjansene i andre omgang, men etter 77 minutter gikk Timo Werner for skudd inne i boksen. Tyskeren fikk et dårlig treff, men inne foran mål dukket Tammy Abraham opp og styrte ballen forbi Lukasz Fabianski.

Samme mann var igjen på rett plass til rett tid to minutter senere og sørget for at Chelsea vant 3–0.

Tidligere mandag tok Burnley en viktig seier i bunnen av Premier League-tabellen. Etter mål fra Ashley Barnes og Chris Wood tok Burnley ledelsen 2–0, før Fabian Silva reduserte fra straffemerket like før slutt. Det ble med reduseringen og dermed en 2–1-seier til Burnely, som gjør at de klatrer opp fra nedrykksplass og opp til 16. plass.

STANG UT FORAN MÅL: Timo Werner måtte nok en gang gå målløs av banen etter å ha bommet på flere store muligheter, men tyskeren fikk en målgivende pasning på lagets andre mål. Foto: Clive Rose / POOL / GETTY POOL