• SE KOMMENTARFELTET NEDERST I SAKEN FOR REAKSJONER FRA VIKING-SUPPORTERE

Et enstemmig styre i Viking Fotball AS står bak avgjørelsen om å løse Bjarne Berntsen fra oppgavene som hovedtrener i Viking etter sesongen - ett år før kontrakten hans med de mørkeblå går ut.

– Det har vært en lang prosess, vi har snakket sammen i tre-fire måneder. Vi mener timingen er god for å gjøre endringer i Viking nå, klubben er godt rustet for framtiden, sier styreleder Thor Steinar Sandvik til Aftenbladet.

Sluttavtalen med Berntsen ble underskrevet onsdag.

Viking ønsket at Berntsen skulle fortsette i klubben i en annen rolle det siste året av hans eksisterende kontrakt, men det ønsket ikke 63-åringen fra Figgjo.

Han forsvinner i stedet ut av klubben og Viking betaler ham ut av kontrakten.

  • NY PODKAST: Berntsen er gjest i STudio A og snakker ut om å få sparken:

– Han er nok skuffet

Berntsen overtok før 2018-sesongen og ledet Viking tilbake til Eliteserien på første forsøk. I 2019 ble Viking norgesmester under Berntsens ledelse. I år har han loset laget inn til en sikker tabellplassering etter en svak start.

– Bjarne har gjort en flott jobb i Viking i tre år. Han er nok skuffet, det skjønner vi etter de gode årene han har hatt. Vi kjenner det litt i magen hele styret, Bjarne har en stor stjerne, det tar vi til oss.

– Hvorfor lot dere han ikke få fullføre kontrakten?

– Det er fordi timingen for å gjøre endringer nå er god, for å utvikle oss videre. Vi ønsket å ha Bjarne med rundt det sportslige, men det ønsket ikke han.

Viking har fem kamper igjen av sesongen. Laget ligger på 7. plass på tabellen. Lørdag møter de Start på SR-Bank Arena.