– Jeg vil selvfølgelig alltid løpe raskt. Dette er mitt første løp i 2021, og det er innendørs i tillegg. Det har tatt sin tid. Jeg har trent veldig bra, og i dag var det veldig lett. Det er en fantastisk følelse, sa Jakob Ingebrigtsen da han ble intervjuet av arrangøren etter løpet.

Han svarte følgende på spørsmål om planene fremover:

– Jeg vet ikke helt hva som skjer. Jeg vil alltid konkurrere, men treningen er viktig og OL er det store målet. Nå skal jeg forberede utesesongen.

Filip og Jakob Ingebrigtsen stilte til start på 1500 meteren, men storebror Filip fikk en tung start og endte til slutt sist i feltet med tiden 3.40,09. Polske Marcin Lewandowski ble nummer to – over fem sekunder bak Jakob Ingebrigtsen.

For den norske 20-åringen utklasset absolutt hele feltet, deriblant verdensrekordholder innendørs, Samuel Tefera. Ingebrigtsen løp helt alene den siste runden, og satte klar norsk rekord med 3.31,80.

Det er også den femte raskeste tiden gjennom tidene. Jakob Ingebrigtsens rekord på 1500 meter utendørs er 3.28,68. Verdensrekorden på 3.26,00 tilhører Hicham El Guerrouj.

– Jeg er sjokkert. Jakob har tydeligvis tatt en nytt steg mot himmelen, det er helt enormt det han presterer, sier trener og pappa Gjert Ingebrigtsen til Stavanger Aftenblad.

Hynne med norsk rekord

På det samme stevnet satte Hedda Hynne norsk rekord på 800 meter innendørs. Hun løp på 2.00,92 minutter, og slo med det sin tidligere rekord som var på 2.01,55.

Hynne løp 800 meter utendørs på 1.58,10 på et stevne i Sveits i september. Det var norsk rekord og da årsbeste i verden.

Hynne ble nummer tre i løpet. Britiske Jemma Reekie vant med tiden 2.00,64, og Habitam Alemu fra Etiopia ble nummer to.

Rettelse: VG meldte i en tidligere utgave av denne artikkelen at Jakob Ingebrigtsen løp på tiden 3.31,81. Korrekt tid er 3.31,80. Endringen ble gjort 10. februar klokken 09.26.