RBK-midstopper Holmar Örn Eyjolfsson fortviler mens St. Etiennes Robert Beric jubler for 2-2-scoringen fra straffemerket. RBK-midstopper Holmar Örn Eyjolfsson fortviler mens St. Etiennes Robert Beric jubler for 2-2-scoringen fra straffemerket. Foto: NTB scanpix

Eyjolfsson føler skyld etter straffen: - Det er tøft for meg

Holmar Örn Eyjolfsson "følte seg dritt" etter straffesituasjonen.

SAINT ETIENNE (Adressa.no): Rosenborg ledet 2-1 da det gjensto kun minutter av kampen mot St. Etienne. Holmar Örn Eyjolfsson felte franskmennenes spiss og dommeren pekte på straffemerket. Nolan Roux scoret sikkert og sørget for at seieren glapp.

Holmar Örn Eyjolfsson forårsaket straffesparket som ga St. Etienne 2-2-målet. Foto: Rune Petter Ness

Etter kampen var det en svært skuffet islending som tok alt ansvar for at det ikke ble tre poeng.

— Det er dritt, for å være helt ærlig. Laget kjempet hardt og spilte godt, så det er veldig tungt å lage en straffe i sluttminuttene. Det er tøft for meg. 2-2 er et bra resultat, men siden vi ledet gjør det meg forbanna.

- Føler du deg ansvarlig?

— Selvfølgelig.

– Kommer til å tenke mye på det

Han har ikke sett situasjonen i reprise og vet derfor ikke om det var riktig av dommeren, men sier at det var kontakt. Han tror det vil ta tid før han kommer seg over skuffelsen, selv om de fikk ett poeng.

— Laget føler seg nok kanskje bedre i morgen, men jeg kommer til å tenke mye på det, sier han.

Selv om det var St. Etienne som styrte mesteparten av spillet, var Rosenborg fullt på høyde med dem i flere perioder. De fikk likevel en tøff start da hjemmelaget tok ledelsen etter fire minutter, men slo tilbake med en Tobias Mikkelsen-scoring drøye ti minutter senere.

— Det var selvfølgelig tøft å få et mål i mot så tidlig. Vi måtte starte på nytt igjen og håpe på en tidlig scoring og det klarte vi. Gutta var briljante i dag og jeg er bare glad for å være en del av dette laget. Forhåpentligvis kan vi gjøre det bedre i de neste Europa-kampene, sier Eyjolfsson.

Skal vise mer i kampene som kommer

Han var ikke overrasket over det St. Etienne kom med og regnet med at det ville bli en tøff kamp mot et ballsikkert lag. Han er glad for at Rosenborg viste at de kan bli en vrien utfordring mot lag som er favoritter i forkant av oppgjørene.

— Vi hadde en lang vei til gruppespillet og vi fortjener virkelig å være her. Det skal vi vise i kampene som kommer også, sier han klart.

Men før den tid er det en ny tøff utfordring på bortebane mot erkerival Molde på søndag.

— Molde er alltid vanskelige å møte, spesielt på kunstgresset deres. Vi har ikke alltid hatt suksess på kunstgress og det er på tide å endre det, sier han.