I VM i Dublin, der 30-åringen kjemper for sitt sjette VM-gull og sin 12. internasjonale mesterskapstittel, må veteranen også bruke tid på å flette det lange håret. Ikke minst tar det lag tid å gre det ut etterpå, for da har fletten floket seg til.

Thea Therese Vingmark Næss kan med rette sette seg hårete mål.  Foto: METTE BUGGE

Nå når hjelmen er borte fra kickboksing, gjelder det også å være fin på håret under kamp. Håret, som da flettes i mange små fletter på toppen, må sitte stramt til hodet.Næss har hatt langt hår så lenge at hun med rutinert hånd fikser den jobben.

Ektemannen klager litt

På hjemmebane innrømmer hun at hun får kjeft av ektemannen Christian Galves, som også er med til amatør-VM som assisterende landslagstrener. Hun må nødvendigvis bruke litt tid på badet.

Næss, som går i fullkontakt klasse 60 kg, har ett problem denne gangen. Landslagstrener Daimi Akin sier det slik:

— Hun får en tøff, finsk motstander i semifinalen. Thea tapte for henne i Skandinavisk Open, og har ikke vært heldig med trekningen nå. Normalt ville dette vært to utøvere som skulle møtes i finalen i helgen, men slik er det jo.

Næss har holdt på i mange år. Hun har vært i ringen 131 ganger. Kun 22 har endt med tap. Den første NM-tittelen kom i 2004, det første EM-gullet i 2008 og første VM-tittel året etter. Hun er regjerende verdensmester både i amatør- og proff.

— Mens amatør-VM går hvert andre år, er proff-VM enkeltkamper, forklarer Akin.

- Aldri sett henne så god som nå

Så sent som i september, da det for første gang var lov til å arrangere proffkamper uten hjelm i Norge, forsvarte Næss sin VM-tittel som proff i Oslo.

— Jeg har aldri sett henne så god som nå. Vi har jobbet med detaljer og små forbedringer hele veien. Men vi tar ikke noe for gitt. Slik er idretten – alt kan skje.

Til Dublin har Norge 12 boksere, menn og kvinner, i ulike vektklasser i fullkontakt. Robert Pausbyen og Birgit Øksnes Reitan er også blant de meritterte. Dessuten er det med fem i pointfighting og én i lettkontakt.

— Vi har et sterkt lag, ingen tvil om det, sier landslagstreneren.