Arsenal-direktør Ivan Gazidis gruer seg til den dagen London-laget må erstatte manager Arsène Wenger.

Franskmannen har ledet Arsenal i 18 år. Neste uke fyller Wenger 65 år. Han skrev treårig kontraktsforlengelse med «Gunners» i mai. Ingen aktiv manager har vært lengre i en klubb i engelsk fotball.

Men Arsenal begynner å forberede seg til en tid etter Wengers kyndige ledelse. Manchester United fikk trøbbel med å erstatte legenden Alex Ferguson, som ga seg foran fjorårssesongen etter drøyt 26 år på Old Trafford.

United feilet

Erstatter David Moyes fikk det tøft med å erstatte Ferguson. Moyes, som var håndplukket av Ferguson, fikk sparken i vår etter at United havnet på en skuffende sjuendeplass i Premier League. Nå har Louis van Gaal, tidligere Nederland-trener, fått managerjobben i Manchester United.

— Mye av oppmerksomheten rundt en fotballklubb handler om enkeltpersoner, og det er veldig forståelig at det gjelder Arsenal siden vi ha ren gigant som manager, sier Gazidis.

— Den største utfordringen vi står foran som klubb, er overgangen fra Arsène til den nye manageren. Jeg vet ikke når det skjer, men vi må komme ut av det best mulig, fortsetter klubbdirektøren.

Vil utfordre de aller beste

Tidligere har klubber som Nottingham Forest og Liverpool fått problemer etter at mektige managere har forsvunnet. Forest er aldri blitt det samme etter at Brian Clough ga seg, mens Liverpool sluttet å vinne etter at Graeme Souness kom inn som erstatter for sin tidligere lagkamerat Kenny Dalglish.

Wenger har tre Premier League-titler og fem FA-cupseirer som manager i Arsenal. Nå sikter London-laget mot den absolutte eliten i europeisk toppfotball.

— De beste lagene i verden kommer alle fra Europa. En tenker på klubber som Real Madrid, Barcelona og Bayern. Vi er ikke på det nivået foreløpig, men det er dit vi ønsker å komme. Det er en ting å si det, noe helt annet å klare det, sier Gazidis.

(©NTB)