SUNDSVALL — MALMÖ 1-4:

Det er ikke bare i Norge fotballen ruller igang igjen denne helgen. Også i Sverige ble den første serierunden spilt,og i Malmös 4-1-seier over Sundsvall var en nordmann i praktslag.

Etter tunge opphold i Cardiff og Celtic, hvor angrepsspilleren slet med å få spilletid, valgte Berget før sesongen å signere for den svenske storklubben, som trenes av Åge Hareide. Og 24-åringen kunne ikke fått en stort bedre seriestart for fjorårets seriemester i Sverige.

Tidligere Stabæk-spiller utvist

Allerede etter seks minutter i sin første seriekamp for Malmö sendte Berget laget i ledelsen borte mot Sundsvall. Ti minutter senere var 24-åringen igjen på rett plass og doblet gjestenes ledelse. Etter 20 minutter økte Markus Rosenberg til 3-0.

Jo Inge Berget ble med sine to scoringer kampens store spiller. Men også en annen kjenning gjorde seg bemerket i mandagens oppgjør, dog ikke med positive fortegn. Etter 29 minutter fikk nemlig tidligere Stabæk-spiller Enoch Kofi Adu rødt kort.

Rett opp på tabelltopp

På det påfølgende straffesparket reduserte Johan Eklund, før Oscar Lewicki fjernet all spenning syv minutter senere med sin 4-1-scoring.

Etter en ellevill førsteomgang med fem scoringer, gikk det langt roligere for seg etter pause. Med storseieren går Malmö opp på tabelltopp. Etter to strake triumfer regnes de lyseblå nok en gang som favoritt til å sikre seriegullet.

Trener Åge Hareide har i sin tid i Malmö hentet inn en pen samling med nordmenn. I tillegg til mandagens tomålsscorer Jo Inge Berget, spiller også Magnus Wolf Eikrem for klubben. Midtbanespilleren fikk spille 78 minutter mot Sundsvall og bemerket seg med to målgivende pasninger.

Før sesongen hentet klubben Branns backtalent Andreas Vindheim. 19-åringen hadde sitt gjennombrudd i norsk eliteserie i fjor, men måtte i dag ta til takke med en plass på benken.