Det er Det internasjonale bokseforbundet (AIBA) som har tatt affære etter at flere boksere og deres trenere har kommet med anklager om blant annet korrupsjon.

En kommisjon for dommere i AIBA har gått gjennom alle de 239 boksekampene så langt i OL og funnet ut at mindre enn en håndfull av avgjørelsene har vært under forventet nivå, heter det i en uttalelse.

Den irske bokseren følte seg bortdømt:

Resultatet blir stående

— Derfor er det besluttet i samsvar med kommisjonens evaluering, at de aktuelle dommerne ikke lenger vil dømme i OL. I samsvar med AIBA sitt regelverk, vil resultatet i de aktuelle kampene stå.

Det er ikke kjent hvilke kamper det vises til, men det vakte store reaksjoner mandag da russiske Jevgenij Tisjtsjenko ble tildelt tungvektstittelen mot Vasilij Levit fra Kasakhstan i en kamp mange følte burde bikket i kasakhstanerens favør.

Rasende ire

Dagen etter kom den irske bokseren Michael Conlan med en tirade mot både dommerne og Det internasjonale bokseforbundet etter at han tapte på poeng i en kamp flere bokseeksperter mente Conlan burde vunnet.

Conlan gikk i etterkant ut på Twitter og skrev en melding som mer enn antyder korrupsjon

Motstanderen som ble tildelt seieren mot Conlan, var også russisk.

— Hva korrupsjon angår, vil vi sterkt melde om at med mindre håndfaste bevis er lagt fram, og ikke rykter, vil vi fortsetter å bruke alle midler, inkludert juridiske skritt, for å beskytte vår sport, heter det videre i uttalelsen. (©NTB)