Bernt Hulsker scoret og sikret poeng i den avsluttende puljekampen i Royal League. Her i duell med Esbjergs Nicolai Høgh.(Foto: DIGITALSPORT)

Kjetil Rekdal var ikke blid etter 1-1-kampen mot Esbjerg på Ullevaal i går kveld. Det var kanskje ikke så rart. Den svake prestasjonen i den siste gruppespillkampen i Royal League, så lenge ut til å skulle ødelegge den imponerende statistikken til Vålerenga.

Før møtet med danskene hadde ikke klubben tapt i en offisiell kamp siden 1-2-nederlaget mot naborivalen Lyn 26. juli i fjor.

Mot Esbjerg lå de under til det gjensto åtte minutter. Da dukket Bernt Hulsker opp og scoret sitt første mål for sin nye klubb.

— Det var deilig. Men jeg burde hatt to. Det er dumt jeg ikke ble matchvinner, sa han til Aftenposten etter den svake kampen.

— Det var et fint mål, men utenom det er jeg ikke så fornøyd med ham, sa Rekdal om spissen.

VIF-treneren var med rette misfornøyd med det meste.

— Vi skal være glad vi klarte uavgjort. Esbjerg var bedre enn oss, men vi fløyt på en god forsvarsfirer lenge. De fem-seks spillerne foran dem, var svake - for å si det mildt.

"I år vinner vi alt"

En banner med dette budskapet ble vist frem på nesten folketomme Ullevaal da lagene kom på banen i går kveld.

Men: Vålerenga fremsto som alt annet enn et vinnerlag mot Esbjerg.

Kjetil Rekdal ville bruke denne kampen til å få skikk på det offensive spillet. Hans menn fremsto imidlertid like fargeløse som de sort-hvite-draktene de bar for å markere sitt standpunkt mot rasisme.

Mot et bedre lag enn Esbjerg ville det svake spillet straffet seg. Laget som ligger på 8. plass i den danske ligaen hadde ballen mest før pause, men var tamme foran mål.

Vålerenga startet uten mange sentrale spillere. De hadde i tillegg lite å spille for i og med at de allerede var klare for mellomspillet i Royal League. Men Kjetil Rekdal fokuserte likevel på seier før kampen.

Foran 3020 forfrosne tilskuere fikk Esbjerg et fortjent ledermål 20 minutter før slutt. Da var det lite som tydet på at Vålerenga skulle få med seg poeng. Ti minutter før slutt ble imidlertid Steffen Iversen kastet innpå, og da ble det mer trøkk. Han headet ned til Bernt Hulsker da det gjensto åtte minutter. Nykommeren vendte opp og knallet den i mål.

"Vi taper aldri", sang Klanen. Og fikk rett.

Fakta fra Royal League!