Ordet «hatoppgjør» blir ofte brukt i forbindelse med fotballkamper. For det meste er beskrivelsen en overdrivelse, men når det gjelder oppgjøret mellom Rangers og Celtic, er det ingen tvil: De to Glasgow-lagenes tilhengere hører tradisjonelt til forskjellige politiske og religiøse grupper, og rivaliseringen går ikke alltid rolig for seg.

Brevbombe

I slutten av mars ble Celtic-manager Neil Lennon utsatt for drapsforsøk, da noen sendte en brevbombe adressert til han i posten.

Først antok man at forsendelsen var ment å skremme, men denne uken kom det fram at innholdet var skadelig.

Les også:

Også to kjente Celtic-tilhengere fikk tilsvarende pakker adressert til seg.

Klokken 13.30 i dag spiller Celtic mot Rangers på Ibrox – i en kamp som blir viktig tittelkampen i Skottland. Hjemmelaget leder med ett poeng, men Celtic har en kamp til gode. Blir det en vinner i dagens kamp, vil laget ha en stor fordel før avslutningen på sesongen.

Fokus på fotball

Nå vil Lennon fokusere på fotball i stedet for brevbomber.

— Dette har vært min vanskeligste uke, sier han ifølge Sky Sports.

— Laget mitt er i god form i likhet med Rangers, og ingrediensene er til stede for at det skal bli en fantastisk kamp. Vi burde snakke om kampen i stedet for alt det andre, men jeg skjønner at det er vanskelig sett i lys av det som har skjedd denne uken. Men jeg tror ikke spillerne trenger ekstra motivasjon, det har de så det holder, sier han.

Lennon tør ikke spå utfallet.

- Hver eneste utgave av Old Firm er forskjellig. Det er umulig å spå. Jeg tror ikke kampen vil avgjøre sesongen på noe som helst vis – det er fremdeles mye fotball som skal spilles etter dette, sier han.

  • Etter dagens kamp har Rangers og Celtic henholdsvis fire og fem kamper igjen av sesongen.