MÅLSCORER: Fredrik Torsteinbø satte inn 3-0 for Hammarby. Foto: Bildbyrån/Digitalsport
FEIRET MED FANSEN: Jan Gunnar Solli og Hammarby-trener Nanne Bergstrand etter at opprykket var et faktum. Foto: Bildbyrån/Digitalsport

Innbytter Fredrik Torsteinbø scoret ett av målene da Hammarby vant 5-0 over Jönköping og rykket opp til Allsvenskan. Han var én av fire nordmenn på banen.

Foran 30.000 tilskuere kunne hjemmelaget endelig juble over å være tilbake på øverste nivå i Sverige. Laget har spilt fem sesonger på nest øverste nivå, men er nå tilbake der mange mener de hører hjemme.

Norske Jan Gunnar Solli, Lars Sætra og Lars Fuhre spilte alle fra start for Hammarby. I tillegg kom Torsteinbø innpå i annen omgang.

I AKSJON: Lars Fuhre spilte for Hammarby. Foto: Bildbyrån/Digitalsport

På forhånd var det klart at seier ville være nok til å sende laget opp. Jobben ble enklere da gjestenes Anton Cajtoft ble utvist tidlig i første omgang.Den store helten for Hammarby ble veteranen Kennedy Bakircioglü, som scoret lagets to første mål. Det første på frispark, så fra straffemerket. Etter 78 minutter satte innbytter Torsteinbø inn 3-0-målet. Michael Timisela og Linus Hallenius scoret også mot slutten, slik at det endte 5-0 til Stockholm-laget.

I AKSJON: Jan Gunnar Solli spilte for Hammarby. Foto: Bildbyrån/Digitalsport

Også GIF Sundsvall kunne juble for direkte opprykk søndag. Med 0-0 hjemme mot Landskrona endte laget på 61 poeng, det samme som seriemester Hammarby. Ljungskile endte ett poeng bak, og skal nå ut i kvalifisering mot Gefle.For Landskrona var ikke ett poeng nok til å berge plassen. Laget rykker ned til nivå tre sammen med Husqvarna.