Stavanger (aftenbladet): Den første hjemmekampen for sesongen på Viking stadion tok aldri av i innledningen.

Begge lag slet med å få til et etablert spill, og det kunne virke som om banen var glatt. Allerede etter sju minutter fikk Vikings Joackim Jørgensen gult kort for å ha stoppet en Godset-kontring på ulovlig vis.

Bortsett fra et løskruttskudd fra Øyvind Storflor, var oppgjøret var 26 minutter gammelt før den virkelig store sjansen kom. Og det var hjemmelaget som produserte den.

Steinthor Thorsteinsson og Trond Erik Bertelsen kombinerte flott langs venstresiden. Bertelsen kom seg fri og la inn foran mål.

Veton Berisha kom først på ballen, men bredsidet den like utenfor.

SLØSTE: Viking var klart best og produserte langt flere sjanser enn Strømsgodset, men maktet ikke å sette ballen i mål. Dermed endte det 0-0. Foto: NTB scanpix

Nye Viking-sjanserFem minutter senere var Berisha tilrettelegger. Han ble spilt fri skrått lang ut mot venstre, hentet ballen og la den igjen til Björn Daniel Sverrisson som kom stormende bakfra.

Islendingens skudd gikk et par meter utenfor krysset til Adam Larsen Kwarasey i Godset-målet.

Nå tok det seg opp ute på banen, både i temperatur og spill. Viking begynte å vinne dueller og andreballer.

36 minutter ut i kampen fikk Steinthor Thorsteinsson en ypperlig mulighet til å ta sitt nye publikum med storm på direkten.

Han ble helt frispilt av Yann-Erik de Lanlay, litt skrått, men maktet ikke å plassere ballen andre steder enn midt på keeper med venstrefoten.

Fem minutter før pause kom Godset i angrep. Thomas Sørum var på vei igjennom alene, men Indridi Sigurdsson rakk akkurat å takle før Sørum fikk avslutte.

Dermed ebbet omgangen ut med 0-0. ## 2. omgang

Viking gikk rett i angrep etter hvilen, og allerede etter halvannet minutt skapte de sin tredje store sjanse i kampen.

Yann-Erik de Lanlay kom seg fri bak Godset-forsvaret skrått ute til høyre inne i 16-meteren. Han skar ned mot linja og la ballen 45 grader ut.

Veton Berisha kom seg fri fra sin markering og fyrte av, men igjen traff ballen like utenfor stolpen.

Etter 52 minutter, på et tidspunkt hvor Godset fortsatt ikke hadde hatt én sjanse, kom Viking igjen til en ok mulighet.

André Danielsen slo en nydelig krosser til de Lanlay. Vingen la ut til Sverrisson – som fyrte av med venstre. Kwarasey måtte ut i full strekk for å stoppe skuddet fra Vikings nye midtbanespiller.

Deila tok grep

11 minutter ut i omgangen, på et tidspunkt hvor Viking hadde vært klart best, tok Godset-trener Ronny Deila grep. Han tok ut Thomas Sørum og Flamur Kastrati, inn kom Peter Kovacs og Fransisco Junior.

Godset forsøkte med noen lange oppspill mot Kovacs, men den tidligere Viking-spilleren ble godt pakket inn.

Viking fortsatte å dominere banespillet, men savnet av en utpreget målscorer avslørte seg mer og mer utover i kampen. Det klare overtaket ble ikke omsatt i tellende mål foran de 12.090 tilskuerne.

Kvarteret før slutt ble Veton Berisha tatt av banen, inn på topp kom tomålshelten fra Lerkendal, Jon Dadi Bödvarsson.

Tre minutter før slutt ropte hele hjemmepublikummet på straffespark. Jon Dadi Bödvarsson kom seg så vidt forbi Jarl André Storbæk, og gikk i bakken.

Dommer Hafsås vinket spillet videre, trolig korrekt.

I det 89. minutt kom Strømsgodset til sin første sjanse. Gustav Wikheim kom seg fri og fyrte av, men skuddet traff midt på Arild Østbø i Vikings mål.

På overtid var Viking nær scoring igjen etter en corner, men Larsen Kwarasey fikk ryddet opp i siste liten.

Dermed endte oppgjøret 0-0. Noe fjorårets seriemester helt klart skal være mest glad for.

Foran skjema

– Helt klart (foran skjema). Vi har byttet ut halve laget fra i fjor, og vi hadde tre sentrale spillere ute med skader, fastslo Deila overfor TV 2. – Viking hadde flere sjanser, men vi kom til kampen for å forsvare oss godt. Vi har sluppet inn for mange mål i det siste. Jeg synes guttene gjorde en bra jobb defensivt. Mot Aalesund på hjemmebane i neste runde blir det en helt annen fotballkamp, la suksesstreneren til.

Vikings tomålshelt fra 2-2-kampen mot Rosenborg i åpningsrunden, Jón Dadi Bödvarsson, måtte starte på benken igjen for vertene. Veton Berisha fikk tillit på topp og var involvert i flere muligheter, men angriperen hadde ikke stilt skuddfoten riktig fredag kveld.

To av kampens største sjanser var det Vikings nummer 10 som fikk. Etter 27 minutter skjøt han like utenfor etter flott spill, og like etter hvilen misbrukte han – riktig nok hardt presset – en enda større mulighet fra seks meters hold.

– Vi var vel nærmest. Med litt hell hadde vi fått inn en ball på slutten, men jeg kommer ikke til å gråte meg i søvn, sa Viking-trener Kjell Jonevret.

Svensken var litt lystigere enn i pausen, da han mente at det hadde vært en dårlig aprilkamp så langt.

– Det var ikke så mye som varmet. Det var en dårlig fotballkamp, iallfall i første omgang. Men det kom seg. Vi orket å spille hele kampen og slapp oss litt mer løs i etter pause, sa Jonevret.