— Vi hadde en dialog med to personer før jul, og hadde ny dialog for noen uker siden, bekrefter Starts styreformann og regiondirektør i Sparebanken Sør, Øyvind Aasen overfor Fædrelandsvennen.

Men samtalene førte ikke frem.

— Vi må ha tro på folkene som står bak. Vi ville ikke selge på de premissene som ble skissert. Skal folk inn i Start må de være seriøse og vise vilje til å satse. Potensielle eiere må inn med noen millioner. Dessuten må vi være sikre på at de kan administrere lånet de har i vår bank, forklarer Starts styreformann.

Han vil ikke si hva slags konstellasjon som har vært i kontakt med banken, men utelukker at det dreier seg om Trond Willy Wilhelmsen og Riulf Rustad – investorduoen som før jul var i forhandlinger med Start om et mulig oppkjøp, men som trakk seg på oppløpssiden.

Ikke Mosvold

— Dette er nytt for meg, sier Wilhelmsen til Fædrelandsvennen.

— Med min kjennskap til dette så er det sikkert Kurt (Mosvold) og dem, sier tidligere Start-medeier, Riulf Rustad.

Mosvold benekter derimot at han og en kompanjong har vært i samtaler med Start-eierne.

— Dette har jeg ikke hørt noe om før du sier det, sier investoren og mangemillionæren, som var en potensiell Start-eier sammen med investorlauget Club 21 da Sparebanken Sør tok over for et halvt år siden - 25. september i fjor.

Viking-modell optimal

Nå ruster byens største bank seg til et salg.

— Vi sa 1-3 år og vi har ikke panikk. Samtidig begynner vi å jobbe mot å selge klubben nå, sier Aasen, og avviser at banken gjør som Atle Brynestad da Lyn ble et pengesluk: Kvitte seg med klubben for en slikk og ingenting.

— Det er uaktuelt. Start Toppfotball A/S er nå gjeldfritt og det skal vi ha godt betalt for, sier Aasen.

Kurt Mosvold sier at banken er nødt til å halvere leien for å gjøre klubben mer attraktiv for kjøpere. Nå betaler Start 12 millioner kroner i året for å holde til på Sør Arena.

— Det er klart det spiller inn og vi ser på leien og gjeldsforholdet mellom Start Toppfotball og Start Stadion, sier Aasen, som presiserer at det påbegynte kostnadskuttet på fem millioner kroner ikke har noe med en eventuell reduksjon av leien å gjøre.