Oilers-direktør Pål Higson henter amerikanske Philippe Cornet til klubben. Oilers-direktør Pål Higson henter amerikanske Philippe Cornet til klubben. Foto: Marie von Krogh

Tidligere NHL-spiller forsterker Oilers

Kommer direkte fra Nord-Amerika og skal gi Oilers mer slagkraft.

Oilers har jaktet en erstatter for Stian Høygård som ble sykemeldt på ubestemt tid for to uker sider. Nå har de fått sin mann.

Søndag kveld kom den endelige bekreftelsen på at Philippe Cornet (25) blir Oilers-spiller ut sesongen. Den canadiske venstrevingen spilte forrige sesong for AHL-klubben Hershey Bears. Der leverte han ni scoringer og 13 målgivende pasninger på 55 kamper.

Unggutt fikk nettkjenning:

— Jeg så ham spille i fjor. Da imponerte han veldig. Den gangen spilte han i førsterekken til Hershey og gjorde en god figur. Du ser at det er en spiller som har det i seg. Han har et meget bra håndleddskudd og er flink til å beskytte pucken. Dette er en spiller som skal hjelpe oss offensivt, forklarer sportsdirektør Pål Haukali Higson i Oilers til Aftenbladet.

Cornet kommer til Stavanger så fort som mulig og blir spilleklar når arbeidstillatelsen er på plass.

- Vil passe meget bra inn

25-åringen var tidligere et stort talent og kommer fra den canadiske juniorhockeyskolen. Han ble NHL-draftet av Edmonton Oilers i 2008 og imponerte i det candiske juniorhockeyfinalespillet, Memorial Cup, i 2009. I 2011/2012-sesongen debuterte han for Oilers i verdens beste hockeyliga, NHL. Han rakk å spille to kamper på høyeste nivå, før han ble flyttet tilbake i farmerligaen AHL. Det er i hovedsak her han har spilt de siste tre sesongene.

Usikkerhet rundt Smith:

— Han hadde egentlig forberedt seg på å spille denne sesongen i USA, men det stemte ikke helt med kontraktstilbudene. Dermed fikk vi sjansen. Dette er en typisk «topp 6-spiller» i AHL, altså en offensiv bidragsyter i en av de to første rekkene. Ferdighetsnivået er høyt. Han er en avslutter mer enn en playmaker. Jeg tror han vil passe meget bra inn hos oss, sier Higson.