I fjor høst ble det lagt fram planer om nytt stadion i Høddvoll-området. Fram til årsmøtet i IL Hødd 28. februar hadde prosessen stoppet opp. Årsmøtet vedtok at det skal lages et forprosjekt, der Hødds daglige leder André Nevstad og tidligere leder Eldor Skeide er sentral i prosjektgruppen. Nevstad har en drøm han håper blir innfridd neste år.

— 1. august 2009 fyller Hødd 90 år. Det hadde vært en milepæl å kunne presentere et flunkende nytt stadion for vårt publikum og støttespillere, sier Nevstad. I midten av juni skal forprosjektet være klart. Da kan også Nevstad og samarbeidspartner Hent AS, et entreprenørsselskap som trolig også blir sentral ved realisering av stadion, legge fram konkret totalpris.

5.000 tilskuerplasser

— Det er vanskelig å si i dag om nytt stadion vil koste 50-80-100 eller 120 millioner kroner, det er avhengig av mange faktorer. Vi har tenkt oss et stadion som skal romme 5000 tilskuerplasser, og det skal være intimt med tribuner på alle fire sidene. Det gjør hele prosjektet unikt, for det ikke er bygd et stadion med den kapasiteten og likefullt tribuner på alle sider. Grunnen at vi ønsker å ha et tett stadion er det trøkk og steming dette gir, forklarer André Nevstad.

— Får dere med næringslivet til å bygge en stadion i 100-millionerklassen?

Ja, vi har en god dialog med flere interessenter. Vi kan tenke oss at det blir fra 5-7000 kvm næringslokaler i stadionbygget. Og her kan vi finne forskjellige finsiseringsmodeller; både utleie og salg av hele seksjoner, sier Nevstad videre.

Hvor realistisk er det at et nytt stadion kan stå klart til 90-årsjubileet?

— Hvis vi ikke mente det var realisme i prosjektet ville vi ikke langt ned så mye arbeid vi har gjort og kommer til å gjøre. Planene er tatt imot med positivitet og entusiasme, vektlegger Hødds daglige leder.

Skjerpa krav

Hødd har også en klubblisens å tenke på. Norges Fotballforbunds krav blir stadig skjerpet, også i 1. divisjon. år får de gjennomføre sesongen på Høddvoll, men fascilitetene der er ikke gode nok for nye krav NFF setter.

— Vi må i løpet av året legge fram en plan å hvordan vi har tenkt anleggsutbygginga, enten å oppgradere dagens Høddvoll eller planer om bygging av nytt stadion. Vi går for det siste, siden vi ser at en oppgradering av Høddvoll ikke vil gi bedre fasciliteter for publikum, media og samarbeidspartere.

Selger stadionnavnet

-Blir det slutt på Høddvoll-navnet med nytt stadion?

— Ja, det er en betydelig markedsføringsverdi for en sponsor å kjøpe navnet på nytt stadion for et visst antall år. Høddvoll vil ikke forsvinne siden hele området fortsatt vil bære dette navnet, sier André Nevstad. Men han ser for seg at nytt stadion får et firmanavn, som er blitt veldig vanlig både nasjonalt og internasjonalt. Vi trenger ikke forlate Sunnmøre siden Color Line Stadion er AaFKs praktanlegg.

Og i likhet med nevnte stadion i Ålesund ser også Nevstad for seg at kunstgras legges på nystadion i Ulsteinvik, for at bruksnytten skal optimaliseres.