MOLDE-START 2-2

Joona Toivio scoret på direkte frispark i andre seriekamp på rad da Molde kun klarte 2-2 hjemme mot Start.

Hele Aker Stadion buet da dommer Espen Eskås blåste av kampen.

28-åringen entret banen etter 67 minutter på stillingen 1-2. Kun fem minutter senere fikk Molde frispark fra rundt 20 meter og hjemmefansen håpet Toivio kunne gjenta bedriften fra forrige seriekamp mot Sogndal. Den gangen dundret Toivio ballen i mål fra 30 meter. Mot Start søndag skrittet han opp og skrudde ballen til høyre for Håkon Opdal og i mål.

– Det er typisk at Toivio kommer inn og setter den over muren og inn i nærmeste hjørne, sa en skuffet Steinar Pedersen til TV 2 etter kampslutt.

Start i førersetet

Det var imidlertid Pedersens Start som innledet kampen best. Allerede etter fire minutter satte Lars-Jørgen Salvesen ballen i stolpen, men kun fem minutter senere scoret Espen Børufsen etter store huller i Molde-forsvaret. Sander Svendsen svarte etter 22 minutter da han på vakkert vis flikket et Knut Olav Rindarøy-innlegg i mål med hodet.

Petter Strand var svært nære å snu kampen for Molde etter 62 minutter da han prøvde seg på et frekt direkteskudd på et frispark. Forsøket ble imidlertid slått i stanga av Håkon Opdal, noe som til slutt endte med corner. Den ble det ikke noe farlig ut av for hjemmelaget. I stedet kontret gjestene og til slutt kunne Gudmundur Kristjánsson chippe ballen i mål forbi Ethan Horvath til 2-1. Men hjemmelaget svarte altså etter 73 minutter ved Joona Toivio og Ole Gunnar Solskjær kunne dermed ta med seg det ene poenget.

Steg i riktig retning

– Innsatsen er der og det var noen steg i riktig retning i annenomgang, men vi hadde likevel håpet på mer i dag, sa Solskjær etter at laget gikk på sitt fjerde uavgjortresultat for sesongen.

Han fortalte videre at laget har ambisjon om å være med i toppen, men samtidig har solgt mange mål i Fredrik Gulbrandsen og Mohamed Elyounoussi. Nå ser han fram til å få tilbake blant andre Björn Bergmann Sigurdarson og Joshua Gatt.