— En skuffende prestasjon med et enda mer skuffende resultat, sukker trener Trond Nordsteien etter tapet mot bunnlaget Medkila som rundet av Ørns 2015-sesong.

Før siste serierunde var Medkila jumbo i Toppserien og hadde én fot i 1. divisjon før møtet med antatt langt bedre Trondheims-Ørn.

Men Trondheims-Ørn har hatt en tung høstsesong, og den ble forlenget også lørdag.

Rosie Malone-Polovny gjorde 1-0 til Medkila etter 13 minutter. Samtidig ble det raskt klart at Amazon Grimstad var på vei mot tap i sin kamp, og dermed var Medkila på kvalifiseringsplassen.

Trondheims-Ørn svarte ved Lisa-Marie Utland etter 75 minutter. VM-spilleren sørget for 1-1 og den ferske treneren Trond Nordsteien kunne smile for den første scoringen under ham.

Men poeng skulle det ikke bli.

Sløv start av Ørn

For hjemmelaget jaget på videre og nektet å gi seg før det hele var over.

Minuttet før slutt fikk Ingrid Altermark sjansen til å bli den store helten for Medkila. Den sjansen grep hun - og dermed er det Amazon som rykker ned til 1. divisjon, mens Medkila skal spille kvalifisering mot Grand Bodø. Den (foreløpige) bergingsoperasjonen ble feiret av Medkila som om de hadde vunnet Toppserien. Like stor stemning var det ikke hos Ørn.

— Vi begynner en omgang for sent. 1. omgang er svak over nesten hele fjøla. Vi burde likevel klart minst uavgjort etter 2. omgang, sier Nordsteien, som ikke vil bortforklare manglende innsats med at Ørn hadde lite å spille for.

Siste gang på åttende

— Kampen betydde noe. Vi ville ikke gå i den fella å mene at en kamp ikke betyr noe. Når man spiller for Trondheims-Ørn skal man gå for å vinne hver kamp, legger han til.

Trondheims-Ørn lå halvveis i sesongen pent plassert på tabellen og kjempet om topp tre, og målsetningen om topp fem lå det godt til rette for.

Etter en høst med en tung rekke av kamper, endte de på åttendeplass. Det holder ikke, mener Nordsteien.

— Nå har jeg nettopp sagt til spillerne at Trondheims-Ørn skal aldri bli nummer åtte igjen. Klubben hører til lenger oppe. Spillerne er altfor gode til å være nummer åtte, sier Nordsteien.

Den nyansatte treneren har imidlertid ikke blitt skremt av at det ble tap i hans første to kamper i jobben (0-5 mot Lillestrøm i den første).

— Tapene har medført smerte, men jeg har også fått bekreftelser i løpet av disse to ukene. Jeg har veldig tro på dette, sier Trond Nordsteien offensivt.