Costaricanske Mynor Escoe er høyaktuell for Brann. Torsdag hadde han sin første trening med klubben.

— Det gikk greit. Jeg er sliten, men det gikk ok på treningen. Lagkameratene er snille og tok godt imot meg. Nivået her er bra. Brann er en stor klubb med gode spillere, og jeg håper selvsagt at jeg kan bli en del av klubben, sier Escoe til BT.

Spilte spiss

Selv om han kan spille i alle posisjonene fremme på banen, var han ensom spiss gjennom hele treningen. Lars Arne Nilsen var fåmælt, men sa følgende:

I GANG: Selv om Escoe kan spille i alle posisjonene fremme på banen, var han ensom spiss gjennom hele sin første trening i Brann. Foto: Tor Høvik

— Han kan spille i alle tre posisjonene, men vi prøvde han som spiss i dag. Han har en ekstrem fart og er en bakromstrussel. Han har et vanvittig rykk. - Hvordan syns du han presterte på treningen, Nilsen?

— Det er vanskelig å vurdere når han kommer rett fra Costa Rica med fly. Vi får se hva som skjer. Han er her bare for at vi skal kikke på han. Jeg vil ikke kalle det et prøvespill, men vi har sett mye av han allerede.

Scoret etter gjennomspill

Under torsdagsøkten på stadion var alles øyne rettet mot Escoe. Han startet treningen med en scoring, etter å ha blitt spilt igjennom i bakrom.

Det fikk Nilsen til å juble på sidelinjen. Utover det var han ikke veldig involvert under spilløkten.

En som fulgte costaricaneren med argusøyne var sportssjef Rune Soltvedt.

— Han har fart, er flink til å vende bort spillere og skaper ting på egen hånd. Han er nok bedre individuelt enn i relasjoner til lagkamerater. Han har mange plusser, og så er det noen minuser, som det er med alle spillere, er sportssjefens vurdering etter spillerens første trening.

Skal ha medisinsk test

Etter det BT erfarer skal klubbene være muntlig enig i rammeavtalen for et kjøp av spilleren, men Soltvedt vil ikke si noe om kostnadene for Brann.

— Han hadde ikke vært her om det ikke var innenfor rammene vi har i Brann. Jeg har et utgangspunkt foran hvert overgangsvindu, og det er vi innenfor her og, sier sportssjefen.

Klubben har ikke tatt en avgjørelse på om de skal hente Escoe, men en medisinsk test skal trolig gjennomføres på Brann-klinikken i løpet av torsdagen.