Spillere har gått mellom årets cupfinalister nærmest i hopetall. Selv om det i dag ikke eksisterer noen formell samarbeidsavtale og at Glimt og RBK har hatt sine feider, så samarbeider de to klubbene fortsatt godt.

Fungerte ikke

— Da Runar Berg gikk til Rosenborg høsten 1996, ble det utformet en skriftlig samarbeidsavtale mellom oss. At den varte i bare tre år, hadde flere årsaker, blant annet strid i forbindelse med noen overgangssaker. Vi var imidlertid enige om at det formelle samarbeidet ikke fungerte i tråd med intensjonene og derfor like gjerne kunne opphøre, forteller Tor-Ove Falch, Bodø/Glimts sportslige 8leder og den som har mest kontakt med RBK og Rune Bratseth.

Men Falch legger også til:

— Til tross for dette har vi også i dag et bra forhold til Rosenborg. Det er nok klubben vi har tettest kontakt med, selv om Rune og jeg ikke snakker sammen daglig.

— Slik føler også jeg det. Vi har hatt våre trefninger, men ingen av oss er langsinte. Altså lar det seg greit gjøre å gå videre, sier Rune Bratseth. Han føler at det alltid har vært mer naturlig å søke samarbeid nord i landet enn sørover.

— Og det har mye med lynne å gjøre. I en del år nå er spillerutveksling også blitt enklere ved at Glimt og vi er på linje når det gjelder spillestil. I det hele tatt er det viktig for oss å ha et godt samarbeid med Glimt, sier Bratseth.

Litt av et lag!

18 spillere har siden tidenes morgen spilt A-lagsfotball for begge klubbene. Det startet med Arne Hanssen og Terje Mørkved som dro fra Aspmyra til Lerkendal for drøyt 30 år siden. Sistemann på denne listen er Trond Fredrik 8Ludvigsen.

— For mange av Glimt-spillerne har Rosenborg betydd et steg videre i karrieren, mens Bodø/Glimt har vært en god utviklingsarena for flere av dem som startet hos oss, sier Rune Bratseth.

— Selv om det i dag ikke eksisterer noe formelt samarbeid mellom oss, er det ingenting som tilsier at listen i årene som kommer ikke blir forlenget utover de 18. Signalene jeg har fått fra spillere som har vært både hos oss og i 8Rosenborg, går på at de har trivdes i begge klubbene, sier Tor-Ove Falch.