— Når vi først fikk sjansen til å være med i denne turneringen blant så gode lag, er det jo fantastisk artig å klare å karre seg til en finale. Det er en inspirasjon vi skal ta med videre, forteller en storfornøyd trener Trond Nordsteien.

Rosenborg går ubeseiret fra gruppespillet etter å ha spilt 2-2 mot Real Madrid, og slått Osasuna og Gipuzkoa Konbinatua.

Mot Real Madrid hang vi godt med og ledet helt til siste minutt. Mot Osasuna hadde vi marginene med oss og vant, og i dag, mot Gipuzkoa Konbinatua føler jeg vi var strået vassere og vant fortjent, forteller treneren stolt.

Thomas Valø scoret vinnermålet mot Gipuzkoa Konbinatua etter et innlegg fra Øyvind Pettersen.

Kampene i turneringen har gått både i Spania, og over grensen til Frankrike. Samarbeidsklubbene til Real Sociedad har stillt med sine arenaer.

— Mot Real Madrid var det 1200 tilskuere. Det er noe annet enn guttene er vant til hjemme. Vi har spilt på tre forskjellige stadioner, forklarer Nordsteien.

Uansett hvordan det går i finalen har reisen vært en ubetinget suksess for RBK-juniorene.

— Det viser jo at vi gjør noe riktig, ler treneren.

— Vi har hatt marginene med oss i denne turneringen, jeg er ikke redd for å innrømme det. Men uansett har vi vist at arbeidet vi gjør holder mål internasjonalt. Dessuten vil vi nå ha muligheten til å knytte kontakter, og å bli invitert til lignenede turneringer siden, presiserer treneren.

Finalen i turneringen, som arrangeres av Real Sociedad, går mandag formiddag klokken ett. Da møter Rosenborg nettopp arrangørklubben.

I finalen blir det viktig å mobilisere alt vi har. Vi har sett Real Sociedad, og vi vet at de er et fysisk sterkt lag som er meget gode bakover. Det blir en stillingskrig. Nøkkelen blir å være tolmodige, og vente til kampen åpner seg, avslutter juniortreneren.