Barcelona's coach Pep Guardiola attends a news conference at Camp Nou stadium in Barcelona, May 23, 2011. Barcelona and Manchester United will play in the Champions League Final at Wembley stadium on Saturday. REUTERS/ Albert Gea (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER) Foto: ALBERT GEA

Det islandske vulkanutbruddet forstyrrer Barcelonas reiseplaner og kan få konsekvenser for mange tusen fans foran lørdagens mesterligafinale i London.

Frykten for askeskyen og instillinger i flytraffiken gjør at klubben tar forholdsregler for å slippe en ny, lang busstur til en viktig kamp.

I fjor måttte laget reise med buss til Milano og kampen mot Inter etter Eyjafjallajökull-utbruddet som gjorde at over 100 000 flyavganger ble kansellert.

Etter 980 kilometer i bussetet tapte laget 3-1 i Italia i den første semifinalen.

Trener Pep Guardiola håper å slippe en enda lengre tur langs veiene til kampen mot Manchester United på Wembley. Derfor er Barcelona forberedt på å reise til London tirsdag i stedet for torsdag.

— Vi kommer ikke til å ta noen sjanser , sier Guardiola.

Han tror kampen kommer til å gå som planlagt selv om fansen ikke kan reise.

— Finalen spilles på lørdag. UEFA kommer ikke til å skifte datoen. Vi vil spille selv om stadion er halvtomt, men det ville være trist, sier Guardiola, ifølge Sky Sports.

(Foto: Scanpix)

Asken kommer fra vulkanen Grimsvötn, som lørdag kveld våknet til liv og sendte en søyle av damp og aske mange kilometer til værs. Flere flyselskaper melder mandag kveld at de kansellerer alle avganger til Skottland.