Denne sesongen var lenge tung, trist og trøstesløs. Det meste som kunne gå galt, gjorde nettopp det. Laget satte ny rekord i skader og svake prestasjoner. Resultatene uteble, publikum uteble, og byens pengesterke folk gjorde det de alltid har gjort, de investerte i eiendom – ikke i Brann.

Rune Skarsfjord sa vi måtte være tålmodige mens styrelederen sa at vi ikke kunne vente noen topplassering før 2015 . Ojo og Austin nektet å signere nye kontrakter. Samtidig var været (som vanlig) dårlig og EM-fotballen fantastisk. Det var ingen drahjelp å få noen steder. Entusiasmen rundt laget, rundt lagets hjemmekamper, var på et historisk lavmål.

Jeg kjente det på kroppen selv, at det var fint lite å glede seg over. Profilene var borte, spillet var kjedelig, og om Brann karret seg fra en tolvte plass opp til en tiende plass skapte ikke de store følelsesmessige reaksjonene.

Nå har imidlertid tung pessimisme snudd til forsiktig optimisme . Plutselig kjenner jeg at hjertet banker litt hardere når Brann spiller. Lidenskapen har igjen fått et navn.

Det startet med at Bentley kastet seg frem og avgjorde kampen mot Aalesund, og det fortsatte med at Erik Huseklepp skrev under for Brann. To hendelser som hver for seg har tent håpet om bedre tider.

Plutselig ser ikke sesongen så håpløs ut . Brann skal snart møte Strømsgodset i kvartfinalen. En ny cupfinale blinker i det nære. Og på nesten usynlig vis har Brann karret seg bort fra bunnstriden. Det er riktignok bare fire poeng ned til Lillestrøm som ligger på trettende plass, men det er også bare fire poeng opp til Hønefoss som ligger på fjerdeplass, og med de resultatene Brann har vist i det siste virker det mer naturlig å se oppover på tabellen.

Fredrik Nordkvelle sier det selv. Det er på tide å se oppover:

— Vi har kommet oss lenger opp på tabellen utover sesongen, og fortsetter vi å plukke poeng, så kan vi kanskje være nærmere toppen mot slutten av sesongen.

Hva tror du? Er du enig med Nordkvelle?

P.S. Brann neste kamp spilles borte mot Stabæk på mandag klokken 19.00. Ikke på søndag som jeg ved en feiltakelse skrev i forrige blogginnlegg.