Portugal's Costinha (R) battles for the ball with Germany's Bastian Schweinsteiger during their World Cup 2006 third place soccer match in Stuttgart July 8, 2006. FIFA RESTRICTION - NO MOBILE USE REUTERS/Christian Charisius (GERMANY) Foto: CHRISTIAN CHARISIUS

Dette ble kampen Bastaian Schweinsteiger aldri kommer til å glemme. Han sikret den tyske bronsemedaljen nærmest på egenhånd. 1-0 og 3-0 ordnet han etter to fantastiske langskudd. 2-0 målet var han også regissøren bak. Hans harde frispark traff Portugals Petit og gikk i mål. Nuno Gomes scoring to minutter før tid ble bare et trøstemål for Portugal.

Tyskland startet kampen best, og greide å sette press på Portugal de første 10 minuttene. Sebastian Kehl fikk en stor mulighet etter fem minutter da Robert Huth stusset ned et frispark fra Bernd Schneider. Men Kehl skjøt via en forsvarer og til hjørnespark. Tyskerne ropte på hands og straffe, uten at dommeren lot seg påvirke.

Stor Portugal-sjanse

Etter et kvarters spill fikk Portugal sin første mulighet. Pauleta ble spilt fri av Simao i god posisjon, og bare en god redning fra Oliver Kahn avverget en portugisisk ledelse. Det var likevel svakt av Pauleta å ikke sette sjansen.

Etter snaue 25 minutter kunne Tyskland fått en stor sjanse. Miroslav Klose blir spilt fri. På vei mot mål holdes han av Ricardo Costa. Portugal-stopperen slipper med gult kort, og Tyskland får frispark i god posisjon. Skuddet fra Schneider er farlig, men ikke så farlig at Ricardo i Portugals mål har problemer.

Tyskland farligst

Til tross for at Portugal hadde ballen mest i 1. omgang, var det Tyskland som var farligst frampå.Portugal levde ved flere anledninger farlig utenfor egen 16-meter og pådro seg flere frispark i god posisjon for tyskerne. Men verken Schneider eller Frings fikk stilt inn skuddfoten. Forsøkene gikk som regel over og til siden. Lukas Podolskis forsøk var hakket bedre. Hans frispark forsøk fra 17 meter måtte Ricardo i Potugal-buret strekke seg på for å avverge.

0-0 ved pause var alt i alt rettferdig. Og selv om det ikke kom noen scoringer, var 1. omgang frisk og hadde høyt tempo.

Schweinsteiger-show

2. omgang startet med høyt tempo fra begge lag. Det var tydelig at både Tyskland og Portugal hadde lyst til å vinne bronsemedaljene. Etter et par gode forsøk i starten av omgangen, fikk endelig Tyskland uttelling i det 56. spilleminuttet. Og hvilket mål det ble.

Bastian Schweinsteiger førte ballen flere meter, rundet et par Portugal-spillere og klinket til fra 20 meter. Treffet var perfekt, og keeper Ricardo var sjanseløs på det knallharde skuddet. 1-0 til Tyskland. Hjemmepublikummet var i ekstase.

Og det skulle ikke gå lang tid før den tyske jubelen fortsatte. Bare fem minutter senere var Schweinsteiger i sentrum igjen. Denne gang slo han et frispark knallhardt inn fra hjørnet av 16-meteren. Ballen traff en uheldig Petit, endret retning og i mål.

Og Schweinsteiger ville ikke gi seg der. Da 75 minutter var spilt, var han på ferde igjen. Han avvanserte et par meter med ballen, dro seg innover i banen og klinte til med nok et langskudd. Nok en gang var Ricardo sjanseløs, og Tyskland ledet 3-0. Schweinsteiger ble like etterpå byttet ut til øredøvende jubel fra et begeistret hjemmepublikum. Fullt fortjent for en spiller som spilte sin livs kamp.

Trøstemål

Med 3-0 til Tyskland var kampen i realiteten avgjort, men Portugal hadde likevel ikke gitt opp. Blant annet hadde Ronaldo en god mulighet til å redusere, men Oliver Kahn var i det vanskelig ehjørnet.

Portugal fikk likevel et trøstemål. Innbytter og kaptein Luis Figo kom seg fri på høyresiden to minutter før full tid. Innlegget til Nuno Gomes var perfekt, og spissen kunne score sitt første mål i VM med et hodestøt.

Tyskland-VMs bronsefinale ble en meget underholdende affære, hvor Tyskland vant en svært fortjent seier. Portugal på sin side var likevel ikke dårlige, og gjorde også sitt til at kampen ble meget severdig.

— Tyskland fortjente denne triumfen, sier Luis Figo rett etter kampslutt.