Jeg kommer ikke tilbake til byen for å hilse på gamle kjente. Ønsket mitt og ambisjonen min er å spille meg til en fast plass på laget. Det er det ingen tvil om , sier Andreas Lie.

Selv om kontrakten ikke er underskrevet enda, har han både muntlig og skriftlig takket ja til en toårskontrakt med varighet fra 1. januar 2013. Da går ålesunderens kontrakt med Odd Grenland ut.

— Andreas er lokal, har fått viktig erfaring de siste årene og vil være med på å pushe Sten skikkelig, sier Kjetil Rekdal.

Han legger ikke skjul på at utgangspunktet er at Sten Grytebust fortsatt skal være AaFKs førstekeeper.

— Men Andreas er profesjonell og alltid veldig engasjert på trening. Med et sånt utgangspunkt kan mye skje i fotball, sier Rekdal.

- Har vokst

Andreas Lie fikk med seg 22 eliteseriekamper for AaFK før han forlot klubben etter 2009-sesongen. Da valgte AaFK å satse på Sten Grytebust.

I stedet signerte Lie for Odd Grenland, der han har fått med seg ni eliteseriekamper.

At Aalesund valgte å satse på Sten skjønner jeg egentlig godt. Det har jeg aldri vært bitter for. Jeg var en del skadd og kom kanskje aldri i god nok form. Forhåpentligvis får jeg overbevist Kjetil slik at han får et litt annet syn på meg denne gangen , sier Andreas Lie.

Han er overbevist om at han returnerer til fødebyen som en langt bedre keeper enn da han var her sist.

— Jeg føler jeg står mye sterkere enn da jeg forlot klubben. Jeg føler jeg har vokst både som menneske og fotballspiller. Det er en sammensatt greie, men jeg har kanskje spesielt forbedret forståelsen, feltarbeidet og blitt bedre med beina, sier Lie.

Store ambisjoner

I Odd Grenland har Lie stort sett spilt andrefiolin bak André Hansen – av mange rangert som landets største keepertalent. Nå skal Lie nok en gang ta opp kampen med en talentfull keeper.

- Hvordan vil du takle det om du blir sittende mye på benken?

— Det er selvfølgelig noe jeg har tenkt over. Om vi ser at utviklingen går mot det, tror jeg ikke at AaFK stiller seg i veien om det dukker opp noe mer interessant. Det har jeg snakket litt med Frank (Mathiesen) om, sier Lie.

På grunn av Odd Grenlands svært utsatte økonomiske situasjon, regnet han aldri med å få noe nytt kontraktstilbud fra dem.

I fotballen vet du aldri om du har tatt det riktige valget. Men jeg håper det. Jeg gleder meg i alle fall enormt til å komme tilbake til AaFK. Jeg håper å bidra til at AaFK skal fortsette oppturen de har hatt de siste årene , sier Andreas Lie.