Ingvill Måkestad Bovim kjempet med tårene da hun foran et samlet norsk pressekorps fortalte om skaden som sendte henne ut av OL.

— Ja, definitivt. Det er mitt livs største nedtur, svarte hun da hun ble spurt om det var det verste hun hadde opplevd i karrieren.

— Jeg var i den beste form jeg har vært i hele mitt liv. Da er det ikke kjekt å sitte her i OL å se på. Formen var superbra, og frem til torsdag så alt veldig bra ut. Du kan si jeg har gått fra å være veldig høyt oppe til veldig langt nedem, erkjenner hun.

Hinket på krykker

OL i London har vært et stort mål for henne i mange år. I London skulle den tidligere så skadeutsatte Gular-løperen endelig få sin olympiske debut.

Det skulle ha skjedd i dag. På 1500 meter, på Olympiastadion. I stedet satt hun noen timer senere på en stol i OL-landsbyen – med et 30-talls mediefolk rundt seg – og

Forklarte hvorfor det ikke ble sånn. Hun kom hinkende på krykker, og da hun hadde satt seg til å rette – og fått de første spørsmålene – sa hun det rett ut:

— Jeg kan ikke love at jeg ikke vil gråte her i dag, sa Odda-jenten, som fyller 31 år i morgen.

Og nettopp slik ble det. Flere ganger i løpet av den ti minutter lange presseseansen måtte hun ta pauser, mens hun kjempet med tårene.

Fryktelig vondt

Akillesskaden hun pådro seg torsdag – på siste trening før avreise til OL – viste seg å være mer alvorlig enn først antatt.

Etter tre dager på betennelsesdempende medisiner og med full ro, skulle hun teste ut den vonde høyrefoten i en løpetest søndag. Det gikk ikke.

— Jeg prøvde å løpe, det gjorde litt vondt. Så tok jeg på piggsko, og da skjønte jeg at noe var skikkelig galt. Da nappet det i akillesen.

- Hvor ille var det?

— Det var så vondt at jeg datt ned på banen og ikke klarte å fortsette. Etterpå tok vi MR og ultralyd og fant ut hva som var skjedd.

— Jeg lå 25 minutter i MR-maskinen og skjønte at nå var det slutt. Slutt for denne gang, forteller hun.

Satser mot OL i Rio

— Hva gjorde du da du skjønte at OL-toget var gått?

– Jeg hylskrek. Det er jo fryktelig kjipt, svarer hun.

Skaden ble forverret som følge av løpstesten, og ifølge OL-lege Ola Rønsen vil hun ikke kunne løpe på 6 til 8 uker.

Dermed er sesongen i praksis over for Ingvill Måkestad Bovim.

Men ikke karrieren. Tårene og skuffelsen til tross: hun var klar på at hun ser fire år frem mot et nytt OL.

— Ja, jeg satser på å være med i Rio i 2016, og det kommer mange mesterskap før den tid. Alt neste år er det VM, sier hun.

Maks uflaks

Tidligere i karrieren har hun slitt med mye skader. Men de siste årene har det gått bra. Frem til nå.

— For to år siden var jeg borte i 3 måneder fra løping på grunn av en skade i hælen. Men jeg har ikke hatt noen skader siden da, så jeg må jo si at dette var maksimal uflaks.

- Vil du ha økonomi til å satse videre i en slik skala som du har gjort i år?

— Med de prestasjoner jeg har gjort i år, ser jeg for meg at jeg får bli med videre på landslaget. Så jeg regner med at dette her er jobben min de nestefire årene og, svarer hun.