Målløse Molde misbrukte muligheten til å klatre mot tabelltoppen

Haugesund og Molde hadde lite finspill å by på i mandagens eliteserieoppgjør i fotball. I iskaldt vårvær endte kampen 0–0.

Publisert

Haugesunds Alexander Stølås (t.h.) og Moldes Björn Bergmann Sigurdarson i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Molde på Haugesund stadion mandag. Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Resultatet ga et greit bilde av underholdningsverdien i kampen.

Første omgang bidro i liten grad til å varme de 3788 betalende publikummerne i det kalde vårværet i Haugesund. Det var langt mellom de store sjansene, men Molde var farlig frempå ved et par anledninger.

– Det er Haugesund borte. Da blir det ofte slik. Litt ekkel vind og dueller, men vi sto godt imot i dag. Vi får med oss poeng herfra, sa Molde-kaptein Ruben Gabrielsen til Eurosport etter kampslutt.

SE HØYDEPUNKTENE FRA KAMPEN HER:

– Det var vanskelige spilleforhold og et Molde-lag som står godt mot oss. Vi er også opptatt av å holde nullen. Vi har slitt litt med forsvarsspillet vårt, men det er vi godt fornøyd med i dag. Men vi produserte altfor lite, oppsummerte Haugesund-trener Eirik Horneland.

Sander Svendsen kunne sendt romsdalingene foran etter kvarteret, men Haugesund-keeper Per Kristian Bråtveit slo ballen til hjørnespark.

To minutter før hvilen var Björn Bergmann Sigurdarson farlig frampå, men islendingens avslutning ble avverget av et heroisk arbeidende hjemmelag.

Snøvær

Andre omgang startet med et voldsomt snøvær, som ikke gjorde det særlig enklere å produsere store målsjanser. De ble det igjen få av. Én scoring ville trolig satt fyr på kampen, men den kom aldri.

Både Molde-trener Ole Gunnar Solskjær og Haugesund-kollega Eirik Horneland forsøkte seg med flere bytter i annen omgang, men fikk heller ikke mål som resultat av dem. Måltyvene Sander Svendsen (Molde) og Frederik Gytkjær (Haugesund) var de første som forlot banen.

Dermed endte kampen målløst.

For Solskjær-assistent Mark Dempsey ble det et kaldt gjensyn med Haugesund mandag. Dempsey trente FKH deler av forrige sesong, men er nå tilbake i Molde.

Statistikken i behold

Haugesund har ikke tapt for Molde på hjemmebane siden 2012. Den statistikken lever fortsatt etter mandagens kamp.

Med det ene poenget har Molde fire lag foran seg på tabellen etter sesongens fem første serierunder. Haugesund ligger tre plasser lenger ned, og har tre poeng mindre enn mandagens motstander.

Kommende søndag skal Haugesund på besøk til formsterke Stabæk i Bærum. Ole Gunnar Solskjær tar på sin side med seg Molde-laget til Sandefjord.

Publisert