Vegar Landro fra Løv-Ham hadde sin første trening med Bryne i går og skal også trene med klubben i dag. Deretter blir det medisinsk sjekk og signering av kontrakt. Det siste trolig også for Aleksander Midtsian fra Manglerud Star.

— Det er to meget gode spillere som jeg virkelig håper vi blir enige med, sier Bryne-trener Magnus Johansson til Aftenbladet.

Midtsian trente ikke med Bryne i går, men kommer i dag.

Mot elitenivå

— Holder troppen elitestandard nå?

— Jeg synes det ser veldig bra ut, men vi trenger nok en eller to til, sier Johansson, som var godt fornøyd med Landros første økt. Høyrebacken kjente Jaakko Nyberg fra tiden i Kongsvinger for halvannet år siden og trener Magnus Johansson fra tiden i Løv-Ham.

Landro har erfaring fra spill i Brann og svært mange landskamper.

— Jeg spilte på U16-, U17-, U18-, U19- og én kamp fra U21-landslaget, sier Landro, som neppe tror han får flere kamper med flagget på brystet.

— Landslagsspill er jeg nok ferdig med. Jeg har imidlertid store forventninger til Bryne. Målet er å rykke opp kommende sesong, sier Landro, som har tanter og onkler i Stavanger-området, samt en søster som bor like ved Kvadrat. Landro kommer trolig til å ta pedagogikk på UiS ved siden av fotballen.

Han er for øvrig kontraktsløs og kommer gratis fra Løv Ham, mens Aleksander Midtsian ifølge sportslig leder Alf-Inge Håland koster Bryne «et betydelig beløp som klubben aldri ville hatt råd til».

— Heldigvis har vi investorer som har tro på det vi driver med. Også denne gang er det de som betaler, sier Håland.

Avventer Sirevåg

Bryne avventer nå ytterlige kjøp, i hvert fall for en stund.

Det samme gjelder avklaring for Knut Sirevåg. Den rutinerte høyrebacken får i dag en solid konkurrent i Vegar Landro. Dessuten vil han prioritere familie og lærerjobb framover og kommer ikke til å trene med Bryne. Han og Alf-Inge Håland hadde en samtale denne uken.

— Vi ble enige om å avvente litt. Knut må ha lyst selv. Vi må også se an hvor mange spillere vi har i de ulike posisjonene og ikke minst hvor mange spillere vi har råd til å ha på lønningslisten, sier Håland.