— Det kan godt hende det skjer forandringer, uten at jeg vil si noe mer om det nå. Men jeg har ikke tro på å kutte løpingen ut. Fotballspillere vil alltid spille fotball. Det er ikke noe nytt i det, sier Brann-treneren.

I sitt prosjekt har NTNU-forskerne Jan Hoff og Jan Helgerud forsket på en spil-lergruppe med gjennomsnittlig oksygenopptak på 67 milliliter pr. kilo kropps-vekt. Dette er det samme nivået som i Rosenborgs A-stall.

— Rosenborg har vist at det går an. Men det er også fordi de er gode ballbehandlere. Det kan ikke være mange dårlige spillere i en gruppe, før intensiteten i en five-a-side-øvelse synker. Jeg ville for eksempel ikke anbefalt lag på lavere nivå i lavere divisjoner de samme metodene. Men i dribleløypen derimot, er det lettest å sikre den nødvendige intensiteten, forteller Jan Helgerud.

I konklusjonen antyder han og kollega dersom lag har som mål å komme over 70 milliliter i snitt, bør treningsmetodene være en kombinasjon av løp- og spillsituasjoner.

Det er denne gruppen Teitur vil tilhøre.

— Vi ligger på et snitt rundt 66-67 liter, men O2-opptaket er bare en del av helheten. Jeg har tro på en kombinasjon av flere øvelser. Å trene med ball, er nok mer motiverende, men at det har noen større effekt, tviler jeg på. I utlandet har de beste klubbene egne løpetreninger. Kanskje Rosenborg var blitt enda bedre om de hadde hatt det samme, sier Teitur.