ELVERUM (adressa.no): Perfekte treningsforhold, videoterping og lange, planleggende spillermøter.

Ofte gjøres alt mulig for å legge forholdene fullstendig til rette for å få et lag til å kunne prestere optimalt.

Møtet varte i fem minutter

Men gårsdagens Kolstad-seier over Elverum i cupen viser at det ikke alltid er nødvendig at alt skal være perfekt. Med to treningsdager mellom kampene har man ikke det helt store spillerommet, og mandagens trening gikk med til restitusjonstrening – og et veldig, veldig kort spillermøte.

— Det varte i fem-seks minutter. Vi så ikke på video eller noen ting. Vi pratet bare om erfaringer Steffen (Stegavik) og jeg hadde fra Elverum i fjor, og hva som kom til å møte oss her nede, sier tidligere Elverum-profil Lars Nordberg til adressa.no dagen etter 31-30-seieren i Elverum.

I klartekst gikk det korte møtet ut på en mild form for "hjernevasking". De yngre spillerne måtte få vite at det umulige var mulig.

— Vi pratet om hvor viktig det er at vi har troen på at det går an å slå dem. Alle fikk høre litt og spørre litt om hva som ventet her nede, og er det noen som vet dét er det Steffen og jeg. Vi visste at det ikke var noe hokus-pokus, og det å få ungguttene til å tro på det er det viktigste av alt i håndball, sier han.

- Dere har gått rundt og sagt at "slapp av, dette går fint"?

— Ja. Og innerst inne har vi hatt litt tro på det også. Selv om vi ofte må prøve å bygge opp de andre litt, så har det ligget helt i bunn at dette er mulig om alt klaffer. Og når vi da klarer å dra det i land når det blir så jevnt som i går er det utrolig deilig.

Fikk ikke hel bane

Men det var ikke så mange andre som trodde at Sven-Tore Jacobsens menn virkelig kunne ta luven av de regjerende seriemesterne, og den siste finpussen da laget skulle trene i Trondheim tirsdag ble ikke helt som ventet.

Kolstad måtte flytte treningen fra Husebyhallen til Munkvollhallen, men en så enkel operasjon går ikke alltid smertefritt.

— Etter Strindheim-kampen (43-23-seier søndag) har vi i praksis bare hatt én trening, der veldig mye ikke gikk som planlagt. Hallen var dobbeltbooket og alt mulig, men det greide vi å takle helt utmerket, sier trener Sven-Tore Jacobsen.

Nordberg forteller at Trondheims beste herrelag ikke engang kunne trene på hel bane foran "Mirakelet i Elverum".

— Vi hadde to tredjedeler av en bane å trene på. Den dobbeltbookingen var vi ikke forberedt på, og oppladningen sånn sett var ikke helt perfekt. Men vi gjorde det beste utav det. Det er sånn det må være, man må ta utfordringer etter hvert.

- Det virket som en perfekt oppladning?

— Det ser ut til at det er sånn vi må fortsette, så da går vi for en sånn oppladning neste gang også, sier han og humrer.