Hushovd varslet forrige uke at han planlegger å lage et norsk profflag som skal delta i Tour de France fra 2017. ## John Fredriksen aktuell sponsor

Trolig trengs det 100 millioner kroner. Marine Harvest, der John Fredriksen er største eier, er aktuell som sponsor. Det skriver VG.

Finansmann og mangemilliardær John Fredriksen. Foto: Furulund Svein Erik

– Undersøkelser viser at mange kunne unngått livsstils— og hjertesykdommer ved å bytte ut for eksempel rødt kjøtt med fisk. Dette gjelder både oss nordmenn og europeere generelt, men også særlig amerikanere, sier kommunikasjonssjef Ola Helge Hjetland i Marine Harvest.

– Hushovd og hans lag kan potensielt være gode og viktige rollemodeller, som kan fortelle hvor viktig det er med både fysisk aktivitet og å spise mer fisk. Ettersom proffsykling er populært i store deler av verden, vil et budskap fra Hushovd kunne bidra til at mange endrer sin livsstil, sier han.

– Vi ser også at proffsykling er populært i markeder som er viktige for norsk lakseeksport og Marine Harvest, sier Hjetland til VG.

Røkke-nei

Thor Hushovd er glad for de positive signalene fra Marine Harvest og Norges Sjømatråd.

– Det er spennende at et så internasjonalt norsk selskap er positive. I utgangspunktet ønsker vi at dette skal være et norsk prosjekt, også på sponsorsiden. Jeg er i dialog med flere selskaper og vil selvfølgelig ta kontakt med Marine Harvest og Norges Sjømatråd. Norsk natur og sunn norsk mat er nærliggende temaer og områder som vi ønsker å eksponere, sier Hushovd til VG.

Verken Statoil, Røkkes Aker eller Stordalens Choice sier det er aktuelt å bli stor sykkelsponsor.