– Vi spiller ingen toppkamp, men vi vinner og det er veldig bra. I fjor da vi var i slike situasjoner gikk det ikke vår vei, sier en smilende glad Therese Sessy Åsland.

Klepp skulle vinne tilbake litt av æren som gikk tapt i 7-0-tapet mot LSK forrige helg ved å vise mot Medkila at de er bedre enn som så, men Jærlaget fikk langt fra en god start på kampen.

Første omgang startet ikke som den pleier for Klepp. Laget stod for flere feilpasninger og viste glimt av dårlige touch, noe som gjorde at laget gjennom de første 45 minuttene mistet ballen i både farlige og gode posisjoner. Likevel var det Klepp som gikk opp i ledelsen etter 22 minutter da Andrea Norheim mottok ballen i feltet, snudde seg 180 grader og plasserte ballen kontant i mål.

Medkila utlignet

Men gleden skulle bare vare i syv minutter før Klepp rotet det til for seg selv. I forsvarsposisjon fikk jentene slått til corner, og på dødballen var keeper Oda Maria Hove Bogstad ute i feltet og slo ballen rett i bena til Sandra N. Hegdahl. Hun trengte ikke lang tid på å få kontroll på ballen og så hamre den bak Klepps forsvar og i nettmaskene.

– Det er mye hawaii i første omgang og mye frem og tilbake. Jeg tror denne første omgangen er det dårligste vi har prestert som lag. Så det er godt vi hever oss i andre omgang, sier Åsland.

Andre omgang begynte ikke mye bedre enn den første, men Klepp hevet seg mer og mer utover omgangen og plutselig så det ut som turboen fra seriestarten var tilbake igjen. Klepp produserte flere halvsjanser, blant annet ved Åsland, men skuddene satt ikke som de skulle.

– Jeg følte jeg hadde litt uflaks i begynnelsen, men heldigvis tør jeg fortsette og har noen skudd som er nære på. På en god dag vet jeg at jeg setter dem, forklarer hun.

Fortsatte å kjøre på

Det var viktig for henne ikke å gi opp til tross for at det ikke satt. Foruten skuddene hadde hun også et par innlegg som fort kunne endt i mål om bare Hege Hansen og Katrin Asbjørnsdottir hadde vært litt mer på hugget.

– Jeg har ikke noe å tape på å fortsette. Går skuddene inn ser det kjempebra ut og ingen klager. Bommer jeg har jeg prøvd. Selv vet jeg at jeg ikke er på topp i dag, men mot slutten har jeg et par der jeg klarer å utfordre og komme meg forbi. Og hadde Hege bare scoret på det ene innlegget mitt mot slutten så hadde det ikke sett så ille ut, sier hun med glimt i øyet.

Mot slutten snudde Klepp det totalt. Først var det kaptein, Gry Tofte Ims, som nok en gang scoret for Klepp. Helt på tampen dukket også Kristin Jondal Risnes opp og scoret et praktmål. At kampen mot Medkila ble spilt på tirsdag og ikke på lørdag tror Åsland var bra for hele laget.

Håper på tre poeng før pausen

– Jeg tror aldri jeg har spilt en så lang fotballkamp som den vi spilte mot Lillestrøm, da gikk det absolutt ikke stang inn. Derfor er det fantastisk at denne kampen kom i dag så vi slapp og gå med den vonde følelsen en hel uke. Det er bra at vi klarer å komme her og reise oss på en middemådig dag.

Nå venter tabelljumbo Sandviken i Bergen før det blir et langt avbrekk under VM. Det passer Åsland dårlig.

– Det er kjipt at det bare er en kamp igjen nå, for vi er så godt i gang at jeg skulle ønske VM kom mye senere i sesongen. Men jeg tenker at nå har vi vært så bra og så avslutter vi forhåpentligvis med tre poeng mot Sandviken og da kommer vi alle tilbake etter pausen med mye power og et ønske om å fortsette å kjøre på.

Kampfakta

Klepp — Medkila 3-1 (1-1)

Mål: 1-0 Andrea Norheim (22.), 1-1 Sandra N. Hegdahl (29.), 2-1 Gry Tofte Ims (78.), 3-1 Kristin Jondal Risnes (90.)

Gult kort: Blake Ashley Stockton, Medkila

Tilskuere: 280

Dommer: Tone Lise Berghøi, Hauerseter