STAVANGER (Aftenbladet): — Viking tok kontakt for 3-4 uker siden. Deretter har vi hatt noen møter, hovedsakelig med Arne Larsen Økland og Kjell Jonevret. Jeg synes Viking har vært veldig grundige i hvordan de har ført denne prosessen, sier Vikings kommende assistenttrener til Aftenbladet.

Burchnall starter i jobben 1. januar 2015. Fram til da skal han fullføre kontrakten sin med Sarpsborg.

Ian Burchnall gleder seg til å ta fatt på jobben som assistenttrener i Viking. Foto: Lars Idar Waage

31-åringen har de to siste sesongene vært assistenttrener for Brian Deane.— Jeg har jobbet som trener i over 10 år. De fleste av årene har jeg vært det dere i Norge kaller spillerutvikler, mens jeg de to siste sesongene har vært i Sarpsborg sammen med Brian Deane, sier Burchnall til Aftenbladet.

Hilste på spillerne

Tirsdag ble Burchnall presenter på en pressekonferanse på Viking stadion. Før presentasjonen var han i garderoben og hilste på spillerne. Etter pressekonferansen overvar han A-lagets treningsøkt i Jåttåvågen.

Allerede om to uker er Burchnall tilbake i Stavanger. Da gjester Sarpsborg Viking stadion og Burchnall sitter på bortelagets benk.

— Jeg ønsker å vinne den kampen, slik jeg ønsker å vinne alle kampene jeg deltar i. Da jeg var i garderoben ønsket jeg spillerne lykke til med resten av sesongen, men ikke i møtet mellom Viking og Sarpsborg, sier Burchnall og smiler.

Fornøyd Jonevret

Kjell Jonevret gleder seg til å jobbe sammen med Burchnall.

— Han er en veldig spennende trener, som er en litt annen plass i karrieren enn det Kåre Ingebrigtsen var da han var her. Han brenner for spillerutvikling og er utrolig ambisiøs, sier Jonevret.

Han tror spillerne raskt vil merke at Burchnall ikke er en trener som tillater at ikke alle yter hundre prosent – hver eneste dag.

— Han vet hva han snakker om og han kan være steintøff om det skulle være nødvendig. Jeg tror vi neste sesong kommer til å se et veldig oppfrisket Viking-lag, sier Jonevret.