Sarah Louise Rung Foto: Jon Ingemundsen

London (aftenbladet.no): — Verdensrekorden på 200 meter medley, klasse S5, er på 3.13,58, og ble satt under Paralympics i Sydney i 2000. Kanskje på tide at den ryker, sier den norske landslagstreneren til Aftenbladet.no, etter at Sarah Louise Rung har hatt sin siste treningsøkt i imponerende London Aquatics Centre torsdag kveld.

I fem dager har stavangerjenta gjort de siste forberedelsene til de fem paralympiske øvelsene hun skal svømme her i London. Først ut er 200 m medley fredag kveld.

— Nå er det ingen vei tilbake. Jeg føler meg så klar som jeg kan få blitt, sier Rung til Aftenbladet.no.

Fullsatte tribuner

Hun er ikke på noen måte skremt over forholdene som møter henne i giganthallen med plass til 17.500 mennesker. Torsdag kveld, da de første øvelsene ble avviklet, var det praktisk talt fullt hus. Og med det et vanvittig lydnivå.

— Jeg fikk med meg et par øvelser for å kjenne på hva som møter meg fredag. Nå er det bare å skaffe seg en god natts søvn, og forberede seg på beste måte, sier Sarah Louise.

Trener Morten Eklund er svært fornøyd med hva hans elev har vist på treningene.

— Sarah er i rute og vel så det. Jeg tror det kan gå fort i finalen, sier han, men minner om at Sarah Louise først må kvalifisere seg til finalen. Forsøket svømmes klokken 11.00 i morgen, og den norske svømmejenta har den beste påmeldingstiden av de 14 kvalifiserte svømmere.

Hun står oppført med 3.16,00, mens nest raskeste svømmer er ukrainske Natalia Prologaeva med 3.19,07. — Vi møtes ikke i forsøket, så jeg regner med at det blir Natalia som blir min største utfordrer. Det er svømmerne fra Europa som er de fremste konkurrentene i minklasse, forklarer Sarah Louise Rung.

Torsdag landet også flere av hennes venner og familie i London. De skal følge Madla-svømmeren fra tribuneplass fredag.