Det var kjærlighet.

Vi elsker klubben vår, men vi er ikke dumme, vi vet at jobben kun er halvgjort. Det gjenstår to kamper før enten sorgen blir bunnløs eller jubelen blir betingelsesløs.

Brann-blogger Doddo. Foto: �rjan Deisz

Brann skal spille mot Bærum eller Mjøndalen, og de kampene ser vi for en gangs skyld optimistisk på. Motstanderen, uansett hvem det blir av dem, holder en helt annen kvalitet enn for eksempel Haugesund. Kvalitetsforskjellen mellom eliteserien og divisjonen under er stor, og det er heller ikke slik at det er det beste laget fra nivå 2 som skal møte Tippeligaens svakeste. Brann skal kjempe mot enten lag nummer tre eller fem fra 1.-divisjon, to lag som var henholdsvis 18 og 20 poeng bak tabelltoppen. To lag som ikke var i nærheten av direkte opprykk.

Reiste seg fra gjørmen

Brann har riktignok hatt en ytterst svak sesong, men de går til kvalifiseringskampene med to solide trepoengere i beltet. Da alt så som mørkest ut, da forventningspresset på klubben var nesten umenneskelig stort, da hver eneste fotballjournalist fra Østlandet luktet blod, reiste Brann seg fra gjørmen. Seieren over Haugesund var spesielt imponerende. Hvis vi ser bort fra Piotr Leciejewskis klønete spill, fungerte det mest for Brann i den kampen. De spilte taktisk klokt, de scoret tre mål og etablerte spillere som Badji og Huseklepp viste seg fra sine beste sider. Det siste er godt nytt for Brann. Tidligere i sesongen har det vært et av Branns hovedproblem, at de beste ikke har vært de beste, de har derimot vært skadet, sure og svake.

Spillere som Jonsson, Haugen og Huseklepp fant formen grevens tid. Det gjorde også Rikard Norling. I det som føltes som en evighet, tviholdt han på et spillesystem som ikke fungerte. Da han omsider innså at to sentrale midtbanespillere var minst én for lite i møte mot tungt befolkede midtbaner med løpsvillige og duellsterke spillere, kom også resultatene.

Det er overkommelig motstander Brann skal møte, og over to kamper er det kvalitet og ikke tilfeldigheter som skal avgjøre.

(Men på den andre siden, akkurat den tanken om at det skal være overkommelig har jeg hatt noen ganger tidligere denne sesongen, uten at det ble overkommelig av den grunn.)

Hva tror du om Branns sjanser for å bevare plassen?