OPPVARMING: Norge møter Hviterussland som oppvarming til den viktige kvalikkampen mot Tyskland på Ullevaal. NTB scanpix

Norge varmer opp til Tyskland med Hviterussland-kamp

Høgmos menn spiller mot Hviterussland på Ullevaal 31. august.

Norge skal møte Hviterussland i treningskamp 31.august. Fire dager senere venter Tyskland på motsatt banehalvdel i det som blir den første kvalikkampen før fotball-VM i Russland i 2018. — Flere av spillerne våre var skadet under vårens tre privatkamper og hatt en ujevn kampbelasting. Som en del av forberedelsene til Tyskland-kampen ønsker vi derfor en oppkjøringskamp mot Hviterussland på Ullevaal. I tillegg tok flere av spillerne som fikk sjansen sist godt vare på muligheten, og vi har også spillere som er i rivende utvikling. Nå får vi muligheten til å teste spillere inn mot Tyskland-kampen, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo i en pressemelding.

Hviterussland endte på 4.plass bak Spania, Slovakia og Ukraina i forrige EM-kvalifisering og er i øyeblikket nummer 72 på FIFA-rankingen. Forrige gang lagene møttes var i 2005 da Norge vant 1-0 på bortebane. Forrige møte mellom lagene på Ullevaal endte 1-1 året før.

— Vi er samlet seks dager før kampen mot Tyskland og det gir oss muligheten til å spille mot Hviterussland. Det blir en nyttig kamp for oss, sier Høgmo.