STAVANGER (Aftenbladet): — Det henger litt sammen med hva konkurranse de har, men det er to veldig gode spillere, og det er vel så enkelt at de spiller så lenge de er friske, sier Jonevret til Aftenbladet.

Aftenbladet har sett på hvor mye spilletid hver enkelt Viking-spiller har fått i sesongoppkjøringen.

Øverst på listen troner Yann-Erik de Lanlay. Den talentfulle kantspilleren har spilt samtlige treningskamper i vinter, og totalt har det blitt 547 minutter, fordelt på sju kamper.

— Det er klart at De Lanlay blir viktig for oss. I år skal han spille på venstrekanten. Det er en ny posisjon for ham og derfor har det vært viktig for oss at han blir kjent med posisjonen, slik at han lærer seg å finne de rommene vi vil ha ham i, sier Jonevret.

Er dette laget?

De 11 spillerne som trolig danner Vikings førsteellever i 2015-sesongen innehar de 11 øverste plassene på listen. Basert på spilletid i treningskampene vil laget da bli seende slik ut:

(4-4-2): Arild Østbø — André Danielsen, Karol Mets, Indridi Sigurdsson, Kristoffer Haugen - Samuel Adegbenro, Joackim Jørgensen, Björn Daniel Sverrisson, Yann-Erik de Lanlay - Veton Berisha, Jon Dadi Bödvarsson.

Kjell Jonevret innrømmer langt på vei at dette er hans beste spillere, men samtidig er det fortsatt stor konkurranse om enkelte plasser. Spesielt sentralt på midtbanen og i mål.

— Vidar Nisja har vært bra i det siste og i tillegg har vi Magne Hoseth. Nisja og Makhtar Thioune kan også være alternativer på kantene. Siden vi i år spiller med innoverkanter er vi ikke avhengig av at kantspillerne må ha så vanvittig mye fart. Keeperduellen er fortsatt åpen. Iven Austbø skal stå mot Start og da vil keeperne ha spilt like mye i vinter, sier Jonevret.

Har brukt Mets mye

I tillegg til De Lanlay er det to spillere som skiller seg ut på listen; André Danielsen og Karol Mets.

Mets startet sesongoppkjøringer med å spille 45 minutter i de to første treningskampene. Siden har det blitt samtlige minutter i de fire siste kampene.

— Mets er ny i klubben og derfor er det viktig at han blir kjent med laget. Det henger også sammen med at Anthony Soares ble skadet. Planen var at han først skulle spille 45 minutter i to kamper, før vi skulle slippe ham til i 90 minutter, men innen vi kom der var han dessverre skadet, sier Jonevret.

Danielsen i form

André Danielsen har hatt en solid vinter på høyrebacken. 540 minutter, fordelt på seks treningskamper vitner om en spiller som nyter stor tillit hos Jonevret.

— Det er ingen fare med Andy. Han tror jeg kan spille alle kampene våre denne sesongen, sier Jonevret.

Med sine 30 år og 222 seriekamper i eliteserien er Danielsen blitt en av Vikings mest rutinerte spillere. Han klager ikke over at det har blitt mye spilletid i de betydningsløse treningskampene.

— Beina mine kjennes veldig bra, og jeg synes det er kjekt å spille kamper. Jeg tror aldri jeg har følt meg bedre trent enn det jeg er i år, sier Danielsen.

Møter Start

Søndag spiller Viking vinterens siste treningskamp når Start kommer på besøk på Stadion. Med over 10 spillere borte på landslagsoppdrag blir det et noe B-preget Viking-lag som tar i mot sørlendingene.

— Vi skulle gjerne spilt et par treningskamper til, men det er viktig å finne den rette balansen. Tidligere år hadde vi ikke hatt mulighet til å spille helgens kamp, men i år har vi en helt annen bredde i troppen, sier Jonevret.

Sannsynlig Viking-lag (4-4-2): Iven Austbø - André Danielsen, Indridi Sigurdsson, Joackim Jørgensen, Steinthor Thorsteinsson - Samuel Adegbenro, Magne Hoseth, Björn Daniel Sverrisson, Vidar Nisja - Osita Chikere, Suleiman Abdullahi.