MASPALOMAS: Han var en beveget mann da han ruslet ut av treningsbanen til RBK på Gran Canaria, Ole Selnæs. 21-åringen skrøt av klubben, av trener Kåre Ingebrigtsen og av lagkameratene. Før han begynte å snakke om hvor mye han gledet seg til å ta fatt på en ny hverdag i Frankrike.

Samtidig var han også glad for å kunne dra etter en overgang som gir RBK meget gode penger. Med to år igjen av kontrakten var timingen god også for Rosenborg, ettersom verdien ville ha sunket gradvis etter hvert som kontrakten nærmet seg slutten. Nå ble den optimal, for en spiller som kom fra Sverresborg og som klubben deretter har fostret selv. Og altså selv aldri betalte noen stor overgangssum for.

Nærmere 40 mill

Ingen vil snakke tall med adressa.no.

foto
STOR SUM: Aleksander Tettey ble presentert i Rennes sommeren 2009. Foto: MARIANN DYBDAHL

Men i det beste salget siden Alexander Tetteys overgang til franske Rennes sommeren 2009, spekulerer adressa.no nå i en overgangssum på tett opp mot 40 millioner kroner. Det er ti millioner kroner mer enn klubben ble tilbudt av engelske Brentford i sommer, den gang Bruttern fikk beholde Selnæs, for å sikre seriegullet. Og tett opp mot de 40 millionene RBK fikk for Tettey for snart seks år siden.Det klarte Rosenborg, og fikk også et cupgull og gode Europa-millioner inn på konto i samme slengen. Nå budsjetteres det med 15 milllioner kroner i overskudd, og Alexander Søderlund er også solgt for over 15 millioner kroner.

Konradsen og overgangsmarkedet

Da adressa.no snakket med Kåre Ingebrigtsen etter treningen torsdag, var han klar på at: — Vi har en plan for hvordan vi skal erstatte Ole.

foto
EN DEL AV PLANEN: Anders Konradsen omfavnes av Ole Selnæs. Nå kan Konradsen bli Selnæs' erstatter i RBK. Foto: NTB scanpix

En del av den planen heter Anders Konradsen, som allerede er hentet inn. Men det kan fort også bli slik at RBK nå henter inn en erstatter for Selnæs, som tross alt setter et stort hull etter seg på RBK-midtbanen. Bruttern ønsker i hvert fall 22 spillere i stallen sin. Nå har han 21. Og det norske overgangsmarkedet er åpent ennå i to måneder.Da adressa.no var i kontakt med Selnæs-agent Per Jonsson torsdag formiddag, uttalte han følgende:

— Timingen for et salg er god nå, både med tanke på klubb og kontraktslengde.

Slik ble det da også.