Nova Gorica: I kveld klokka 20.30 spiller MFK om avansement til den 3. kvalifiseringsrunden til årets utgave av Europaligaen. Laget har ved en lang rekke anledninger vist at de kan spille kynisk hvis de må på bortebane i eliteserien. Nå venter årets første bortekamp i europacupen.

— Blir det et mer kynisk Molde-lag?

— Ja, det tror jeg det blir. Jeg har ingen grunn til å sende av gårde altfor mye folk og ta for mye risiko i en slik kamp.

— Så det blir ikke MFK som skal stå for underholdningen?

— Nei, for så vidt ikke. Vi reiser dit ned for å komme oss videre, og da veit vi godt hva vi trenger og hva vi må ha med oss hjem for å få til det. Vi skal være oss sjøl, men sannsynligvis med litt mindre risiko enn det som er vanlig.

Ny viktig kamp

På søndag venter en ny viktig kamp for MFK. Da kommer Rosenborg til Aker stadion for å spille eliteseriekamp, og trener Skullerud innrømmer at de tenker mer enn én kamp av gangen.

— Slik sett må vi disponere troppen vår, og vi må bruke stallen. Vi må sørge for at vi har friske bein i morgen og friske bein på søndag. Det kommer til å synes litt. Det kommer til å bli enkelte rulleringer, både mot Gorica og mot Rosenborg.

Gruppespillet i Europaligaen er etter kampen mot Gorica fremdeles to kvalifiseringsrunder unna. Før en eventuell playoff må MFK først og fremst slå ut Gorica. Dermed venter en 3. kvalifiseringsrunde før det kan bli playoff. Sjøl legger Skullerud ingen personlig prestisje i å komme inn i et gruppespill med MFK.

— For meg personlig betyr det ikke noe mer enn noe annet. Vi har en klar ambisjon om at vi har lyst til å prøve og komme oss dit. Det er en vanskelig greie å komme seg til et slikt gruppespill, så det hadde først og fremst vært stort for klubben, sier treneren.