Den norske tennisyndlingen Casper Ruud fortsetter å imponere. Fredag tok han seg til finalen i Challenger-turneringen i Sevilla.

Argentinske Pedro Cachin ble slått 4-6, 6-3, 6-2 i semifinalen. Challenger-turneringen er Ruuds første, og det var imponerende at han klarte å slå ut det spanske hjemmehåpet og ta seg til semifinale tidligere i uken. Enda mer imponerende må det være å ta seg til en finale i første forsøk i en storturnering på nest øverste nivå.

– Det var litt uvirkelig, egentlig. Man må selvfølgelig gå for seier, og det så litt mørkt ut etter at jeg tapte første sett, men jeg kjempet meg inn i det og fikk etter hvert overtaket. Fra 2-2 i andre sett følte jeg at jeg hadde kontroll, sier Casper Ruud tilNettavisen.

Argentineren Cachin vant det første settet 6-4. Etter å ha kommet litt skjevt ut kom 17-åringen sterkere tilbake. Han hadde muligheten til å bryte tilbake til 5-5 med fire breakballer, men argentineren klare å skjerpe seg og tok gamet og settet.

I det andre settet var det nordmannen som klarte å bryte argentinerens serve tidlig, og fra en 5-2-ledelse så han seg ikke tilbake og vant settet med 6-3.

Også i den avgjørende tredje settet var det Ruud som klarte bryte første fram til 2-1. Han klarte å holde sine server og samtidig klarte å bryte Cachins serve på nytt. Argentineren brøt derimot tilbake da han reduserte til 2-4. Rud slo tilbake og brøt blankt til å ta ledelsen med 5-2 og kunne serve hjem kampen til 6-2. I finalen møter han japanske Taro Daniel. Japaneren er tredjeseedet i grusturneringen. (©NTB)

(©NTB)