Brann-treneren kontaktet gamle venner i sin tidligere klubb Cannes, og frem til og med onsdag benytter rødtrøyene en av deres treningsbaner.

— Det koster oss en reise på nesten en time hver vei fra Monaco, men det er verdt det for å få et fullverdig utbytte av oppholdet, sier Teitur. Han har hatt en stri jobb med å legge forholdene til rette slik at uken i Monaco kunne svare til forventningene. For kontrakten med Hassan El Fakiris eiere var ikke mye verd da det kom til stykket og Brann gjorde krav på at også punktet om betalt treningsleir måtte oppfylles.

Tidligere sportssjef Arne Møller møtte stengte dører og kom aldri en gang så langt som til å få snakke med de ansvarlige i klubbledelsen.

— De skjøv det bare foran seg og skyldte på språkbarrieren, sier Teitur.

— Men hadde Hassan El Fakiri vært stor stjerne i dag, ville nok den røde løperen ha blitt rullet ut for oss. Det ligger nok noe der, mener assistentrener Tor Thodesen.

Så da likegyldighet og uvilje var alt de ble møtt med, var det godt å ha en som har bodd åtte år i Frankrike i sin midte, og etter at den tidligere Cannes-proffen tok affære og slo kontrakten i bordet, har saken løst seg sånn noenlunde til Branns tilfredshet.

— Med unntak av gresset. Naturgress kunne de ikke tilby, og det var heller ikke spesifisert i kontrakten at det skulle være naturgress. For oss var det selvsagt, ellers kunne vi like gjerne ha holdt oss i Vestlandshallen, sier Teitur mens han myser mot Riviera-solen han kjenner så godt.

På det samme treningsfeltet som Brann-spillerne nå boltrer seg, tjente 50-åringen til livets opphold i sin aktive karriere for omtrent et kvart århundre siden.

Nå betaler Brann en symbolsk sum for å låne en gressbane som er langt fra perfekt, men som samsvarer bra med det som møter dem hjemme i Norge midt i april.

— Slik sett er dette utmerket, sier assistenttrener Tor Thodesen.

— Men hva som skjer etter onsdag, henger fremdeles litt i løse luften. Det kommer også litt an på hvordan det blir med kamper. Det eneste som er avklart i så måte, er morgendagens oppgjør med Cannes 2. divisjonslag.