Etter flere dager med intense rykter, er det endelig klart: Ángel Di María går fra Real Madrid til Manchester United.

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

— Jeg er henrykt over å komme til United. United er den eneste klubben jeg ville forlatt Real Madrid for, sier Di María.

Overgangsrekord

Di María gjennomførte den medisinske testen tirsdag, før han satte pennen på kontrakten som binder ham til klubben i fem år.

Ifølge klubben ligger overgangssummen på rett i underkant av 60 millioner pund, eller cirka 611 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Det er ny britisk rekord og slår Fernando Torres-overgangen fra Liverpool til Chelsea (50 millioner pund) — med rundt 100 millioner kroner.

Van Gaal: - Verdensklasse

— Ángel er en midtbanespiller i verdensklasse. Det hersker ingen tvil om hans enorme, naturlige talent. Hans dribleegenskaper er en fryd å se på. Han er en eksellent forsterkning, sier United-manager Louis van Gaal.

Di María bruker store ord om den nederlandske manageren.

— Louis van Gaal er en fantastisk trener med en CV full av suksess, og jeg er imponert over alles besluttsomhet for å få klubben tilbake til toppen, der den hører hjemme. Jeg kan ikke vente med å komme i gang, sier Di María.

United håper overgangen vil gi klubben et kjærkomment løft etter en tøff innledning på sesongen, der de kun har fått et poeng totalt mot Swansea og Sunderland.

Di María er Uniteds fjerde kjøp for sommeren, etter at Luke Shaw, Ander Herrera og Marcos Rojo ble van Gaals første signeringer. Det er ventet at United vil forsøke å kjøpe ytterligere én eller to spillere før overgangsvinduet lukker.

Spesielt i forsvaret og på den sentrale midtbanen skal van Gaal være ivrig på å få inn forsterkninger.

Fakta:

  • Navn: Ángel Fabián Di María Hernández

  • Alder: 26 (født 14. februar 1988 i Rosario, Argentina)

  • Posisjon: Midtbane

  • Klubber: Real Madrid (2010-2014), Benfica (2007-2010), Rosario Central (2005-2007).

  • Landskamper for Argentina: 52 (10 mål)

  • Aktuell: Klar for Manchester United. Prislappen er 611 millioner kroner. (©NTB)