Håvard Nordtveit spilte hele kampen da Borussia Mönchengladbach slo Köln 1-0 i tysk Bundesliga lørdag. Samtidig økte Bayern München serieledelsen med seier mot Darmstadt.

Dermed fortsetter Nordtveit og hans Gladbach å kjempe på øvre del av tabellen i Tyskland. Gladbach er nummer fem etter 22 serierunder, men kan skyves ned til 6.-plass hvis Schalke slår Stuttgart søndag.

Kampens eneste scoring kom etter ni minutter. Mahmoud Dahoud fikk æren av å bli matchvinner for hjemmelaget Gladbach.

Skjelbred fra start

Flere nordmenn var i aksjon på toppnivå i Tyskland lørdag. Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred spilte begge hele kampen da Hertha Berlin klarte 1-1 hjemme mot Wolfsburg.

Gjestene tok ledelsen ved Marcel Schäfer etter 52 minutter, men Hertha utlignet etter en time ved tidligere Chelsea-angriper Salomon Kalou. Kampen endte med poengdeling. Skjelbred pådro seg for øvrig et gult kort i oppgjøret. Hertha er tabelltreer før søndagens kamper.

Ingolstadts Ørjan Nyland fikk ikke spilletid lørdag. Han satt på benken da laget slo Werder Bremen 2-0 hjemme. Benjamin Hübner og Lukas Hinterseer scoret målene.

Ny Bayern-seier

Tarik Elyounoussi var verken på bane eller benk da Hoffenheim slo Mainz 3-2. Mark Uth scoret to for hjemmelaget Hoffenheim, mens Nadiem Amiri scoret lagets tredje. Jhon Córdoba og Jairo sørget for gjestenes fulltreffere.

Serieleder Bayern München sikret tre nye poeng i oppgjøret mot Darmstadt på hjemmebane. Thomas Müller scoret to ganger for vertene, mens spisskollega Robert Lewandowski satte inn lagets tredje seks minutter før full tid. Sandro Wagners nettkjenning ble kun et trøstemål for gjestene.

Bayern topper Bundesliga med 59 poeng, 11 poeng foran Dortmund. Sistnevnte har én kamp til gode på Pep Guardiolas mannskap. Tabelltoeren gjester Leverkusen søndag.